Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spațiul, ultima frontieră pentru Putin: 'Noi ne-am opus întotdeauna în mod categoric'

politico.com
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că Rusia ”se opune în mod categoric” desfăşurării de armament nucelar în spaţiu, după ce Statele Unite au acuzat Moscova de dezvoltarea unei arme nucleare antisatelit, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Noi ne-am opus întotdeauna în mod categoric desfăşurării de arme nucleare în spaţiu şi continuăm să ne opunem”, a anunţat Vladimir Putin marţi, într-o întâlnire cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, transmisă în direct la televiziune.

””Nu numai că îndemnăm la respectarea tuturor acordurilor existente în acest domeniu, dar am propus în mai multe rânduri la consolidarea acestei activităţi comune”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Putin se referă la Tratatul Spaţiului din 1967, din care Rusia şi Statele Unite face parte şi care interzice desfăşurarea de armament nuclear în spaţiu.

Anuțul făcut de Casa Albă

Casa Albă anunţa la jumătatea lui februarie că Rusia dezvoltă o armă nucleară antisatelitară şi estima că este vorba despre un element ”îngrijirător”, dar care nu reprezintă o ameninţare iminentă.

Moscova a denunţat săptămâna trecută informaţii ”răuvoitoare” şi ”fără fundament” în care vede o manevră a Guvernului american cu scopul de a obţine în forţă oa navelopă destinată ajutării Ucrainei, blocată de luni d zile în Congresul american.

Este pentru prima oară, însă, când Vladimir Putin se exprimă în acest subiect

Ministrul Apărării Serghei Şoigu i-a spus lui Vladimir Putin, potrivit imaginilor televizate, că Rusia ”nu are” acest tip de armament şi că Statele Unite ”ştiu că nu-l avem”.

”În ceea ce priveşte spaţiul, noi nu facem în spaţiu decât ceea ce fac şi ceilalţi, inclusiv americanii”, conchide Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.