Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiștii INSEMEX Petroșani s-au dus să vadă ce a provocat incendiul criminal de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Inquam Photos/ Costin Dinca
INCENDIU - BOLI INFECTIOASE Constanta

O echipă a INSEMEX Petroşani va face o expertiză în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi soldat cu moartea a şapte persoane. Duminică începe cercetarea la faţa locului, dar rezultatul final va fi cunoscut abia anul viitor, întrucât procedura este una minuţioasă, potrivit news.ro.

George Găman, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, a declarat, duminică, la Digi 24, că o echipa formată din 8 specialişti în diferite domenii de competenţă va face ancheta la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde şapte oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI.

Vezi și: 'Mor oameni sub guvernarea noastră. Ce ruşine să ne tot găsim scuze' - Fost ministru PNL ia atitudine după incendiul din Constanța .

El a explicat că duminică începe cercetarea la faţa locului, împreună cu organele de cercetare penală - Poliţie, Parchet, ITM.

"Fiecare eveniment are propriul specific, propria amprentă, nu se aseamănă una cu celălalte, dar avem elaborată o procedură după care mergem, o procedură generală, care în linii mari prevede planificarea în comun cu celelalte echipe de cercetare, delimitarea competenţelor în ceea ce priveşte accesul în perimetrul zonei şi se urmăreşte prelevarea de probe şi observaţii în zone de interes relevante, cum ar fi locul apariţiei potenţialei surse, locul apariţiei posibilelor scurgeri de gaze, în acest caz oxigen comprimat, locul apariţiei focarului iniţial, traseele de conducte tehnologice - în cazul nostru oxigenul, trasee de cabluri, amplasarea consumatorilor electrici, branşamentele consumatorilor şi modul de realizare, după care se ridică probele considerate relevante, se ridică de către Poliţia criminalistă şi se trimit la INSEMEX în vederea expertizării în cadrul Institutului", a detaliat Găman.

Citește și: Klaus Iohannis, PRIMA REACȚIE după incendiul de la Constanța: Zi de doliu. O nouă dramă. Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală

Potrivit surse citate, ancheta la faţa locului ar putea dura circa două zile, dar rezultatele anchetei vor fi făcute publice doar anul viitor, întrucât trebuie realizate mai multe testări şi examinări minuţioase.

În urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, şapte persoane şi-au pierdut viaţa: cinci pe loc, iar alte două la spitalele unde au fost transferate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.