Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacol aviatic în București, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Facebook
ziua aviatiei romane

Aeronave de mai multe tipuri din dotarea Forţelor Aeriene Române, unele aparţinând Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, au survolat joi Capitala cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, informează Agerpres

Primele care şi-au făcut apariţia pe cer au fost avioanele F-16, urmate de IAR-99, MIG 21 şi C-27J Spartan. De asemenea, bucureştenii au putut vedea elicoptere de tip MI-17, EC-135, IAR-330 şi SA-365 DAUPHIN - aparţinând SRI. 

Spectacolul aerian s-a încheiat printr-un moment aparte, ai cărui protagonişti au fost Iacării Acrobaţi, o echipă de acrobaţie aeriană cu trei avioane Yak-52, care au desenat pe cer steagul tricolor. 

În cadrul ceremoniei, care s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, a fost oficiată o slujbă religioasă în memoria eroilor aviatori şi au fost depuse coroane de flori din partea primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, a Ministerului Afacerilor Interne, a Ministerului Apărării Naţionale, precum şi a Asociaţiei Naţionale a Aviatorilor Militari. 

În comparaţie cu anii precedenţi, Administraţia Prezidenţială nu a depus nicio coroană de flori, surse politice declarând că instituţia nu a fost invitată la ceremonie. 

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a ţinut să-şi exprime recunoştinţa faţă de eroii care au căzut pe câmpul de luptă. 

"Este o sărbătoare cu o vechime de 107 ani. O istorie bogată pe care avem obligaţia să o cinstim an de an. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au pregătit şi au participat la această manifestare şi vreau să îmi aduc prinosul meu de recunoştinţă faţă de cei care au căzut pe câmpul de luptă şi au apărat această ţară. Totodată, vreau să-i asigur pe români că voi îmbunătăţi dotarea Forţelor Aeriene potrivit acordului de înzestrare pe care urmează să-l supunem votului CSAT", a declarat Adrian Ţuţuianu. 

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene se sărbătoreşte în fiecare an la 20 iulie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.