Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacol în premieră la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova: 'Ultimul dans al libelulei', după Cornel Mihai Ungureanu

teatrulalba.ro
teatru sala alba

Premiera spectacolului „Ultimul dans al libelulei”, după Cornel Mihai Ungureanu, va avea loc miercuri la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, arată News.ro.

Primele reprezentaţii sunt programate pe 19 mai şi 20 mai, de la ora 19:00. Spectacolul se joacă în Sala „Amza Pellea” a teatrului.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Iulia Lazăr, Alina Mangra, Tamara Popescu, Dragos Măceşanu, Marian Politic, Cătălin Mihai Miculeasa şi Mihai Viţă. Regia spectacolului este semnată de Florin Caracala, scenografia, de Lia Dogaru, şi muzica, de Eduard Draude.

Cotidianul azilului de bătrâni în care locuiesc patru rezidenţi este influenţat de intervenţiile asistentei medicale şi ale motanului, acesta din urmă complice în toate situaţiile care animă atmosfera încremenită în timp. Un şir de situaţii pline de umor, amintiri depănate cu sau fără perdea, melancolie, mister. Atmosfera, aparent liniştită este tulburată de apariţia unui personaj ciudat.

„Ultimul dans al libelulei”, scris de craioveanul Cornel Mihai Ungureanu în anul 2012, este un text premiat la concursul de dramaturgie FestCo (Festivalul Comediei Româneşti, Bucureşti).

Florin Caracala se află la a treia colaborare cu Naţionalul craiovean, după „White Room”, după un text de Alexandra Badea, în anul 2019, şi „Pescăruşul”, după A.P.Cehov, în actuala stagiune, un proiect realizat cu studenţii Universităţii din Craiova - Facultatea de Litere.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Biletele costă între 25 şi 45 de lei şi pot fi cumpărate online sau de la agenţia teatrului.

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova este o instituţie culturală de prestigiu, a cărei istorie de 170 de ani a culminat cu spectacole semnate de Silviu Purcărete, prezentate în cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume, dar şi cu succesul internaţional al Festivalului „Shakespeare”, care aduce în România spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.