Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacole de teatru, concerte și expoziții la ediţia a VI-a a Festivalului 'Bucureștii lui Caragiale'

agerpres.ro
Festivalul "Bucureștii lui Caragiale"

Spectacole prezentate de teatre din Capitală și din țară, concerte, expoziții, ateliere, demonstrații și activități pentru copii sunt organizate în perioada 28 august - 3 septembrie, în Parcul Cișmigiu din București în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului "Bucureștii lui Caragiale".

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, este un program amplu care pune sub lumina reflectoarelor imaginea lui I.L. Caragiale, reputat cronicar de caractere și moravuri, informează un comunicat al organizatorilor transmis, luni, AGERPRES.

Peste 300 de artiști vor susține, timp de 7 zile, 14 spectacole de teatru, 9 concerte, 25 de ateliere, două expoziții de fotografii și mașini de epocă, demonstrații și activități pentru copii. Evenimentele vor avea loc pe cele două scene amplasate pe peluzele din zona Platanului (între Intrarea Rigas și Piața Walter Mărăcineanu) și în spațiile aflate în imediata vecinătate a acestora.

Citeşte şi: Ce superartiști cântă la Festivalul PLAI

Principala secțiune din cadrul programului cuprinde montări de amploare, aducând pe cele două scene piesele celebrului dramaturg, dar și alte comedii care atacă moravuri și năravuri, produse de teatre și companii independente de teatru din București și din țară.

Vor fi prezenți actori de la Teatrul Masca ("Nastasia" — 28 august, ora 20,30, Scena mare), Teatrul Evreiesc de Stat ("Mic și-al dracu'", 28 august, ora 18,30, Scena mică), Teatrul Mignon ("Moftul român", 29 august, ora 18,00, Scena mică), Teatrul de Nord — Satu Mare ("D'ale carnavalului", 29 august, ora 19,00, Scena mare), Teatrul Arte dell'Anima ("O noapte furtunoasă", 30 august, ora 20,00, Scena mare), Teatrul Tony Bulandra — Târgoviște ("Mofturile lui Nenea Iancu", 31 august, ora 20,00, Scena mare) și Compania Țais — Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca ("Grand Hotel Caragiale", 1 septembrie, ora 21,00, Scena mare).

Ultima seară a Festivalului prilejuiește o întâlnire memorabilă cu Horațiu Mălăele care va susține, de la ora 20,00, pe Scena mare, recitalul-eveniment "Sunt un orb", un spectacol de gală care deslușește cu naturalețe și geniu comic operele unor autori diferiți ca stil sau gândire.

Scena mică a Festivalului va găzdui, de miercuri până duminică, concerte susținute de Maria Răducanu, Adrian Naidin, Marius Mihalache și Irina Sârbu, însoțiți de banduri. Repertoriul de folclor românesc, șansonete și improvizație de jazz este completat de un concert inedit, susținut de Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", unitate emblematică a Armatei Române.

Citeşte şi: Reprezentanţi ai ISU Alba, Braşov şi Ialomiţa participă la concursul 'Cel mai Puternic Pompier', desfăşurat în Ungaria

Tot la Scena mică din Cișmigiu, zilnic, între orele 10,00-13,00, vor avea loc activități pentru copii, printre acestea numărându-se spectacole de teatru susținute de Teatrul Excelsior, Teatrul de Animație Țăndărică și Opera Comică pentru Copii, spectacole de ventrilocie cu Crina Zvobodă, cu păpuși susținute de Ana Crăciun-Lambru, și baloane uriașe cu Claudia Stroe, jonglerii și acrobații cu artiștii de la Circ & Variete Globus București, dar și momente de improvizație și concerte susținute de coruri de copii din programul Cantus Mundi.

Tot în cadrul secțiunii pentru copii este programat, pe 2 septembrie, de la ora 19,00, la Scena mare, și spectacolul "Goe în țara Minunilor", cea mai nouă producție realizată de Teatrul Ion Creangă pentru copii cu vârsta peste 7 ani.

Copiii sunt așteptați și la Caravana Meșteșugurilor și Monocool în Monotimp, iar tinerii cu vârsta peste 16 ani pot lua parte la atelierele realizate în colaborare cu Fundația Calea Victoriei — ilustrație și caligrafie modernă, pictură pe farfurii, pe sacoșe de pânză sau tricouri.

În cadrul festivalului vor avea loc și două expoziții, una de fotografii vechi care celebrează istoria bogată a municipiului, cu bulevardele, clădirile și grădinile sale, și una cu o colecția de mașini de epocă în cadrul căreia publicul este invitat să renunțe la confortul mașinilor moderne și să-și imagineze o plimbare la bordul unui Ford Model T Speedster sau a unui Sears Roebuck Buggy fabricat în anul 1908, se arată în comunicat.

Intrarea la toate evenimentele programate în cadrul Festivalului este liberă, precizează organizatorii.

Inițiat în 2012, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea dramaturgului, Festivalul a cunoscut de-a lungul celor șase ediții diferite formate, ticurile, caracterele și mecanismele suprinse în creația caragialiană fiind transpuse atât pe scenă, cât și în activitățile și spațiile conexe, cu scopul de a crea o experiență completă, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Celebrităţi din showbiz, ultim omagiu pentru renumitul actor Jerry Lewis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.