Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spectacolul 'Cutremurul neştiut', despre deciziile luate după cutremurul din 1977, în premieră la Teatrul Odeon

libertatea.ro
teatrul odeon

"Cutremurul neştiut", regia şi scenariul Carmen Lidia Vidu, un spectacol despre deciziile luate de Nicolae Ceauşescu după cutremurul din 1977, va avea premiera pe 23 octombrie, de la ora 19,00, la sala Studio a Teatrului Odeon, din Capitală, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, spectacolul este prezentat de Re:Rise - Asociaţia pentru Reducerea Riscului Seismic, şi este realizat pe baza stenogramei oficiale a şedinţei din 4 iulie 1977.

"La 4 luni după cutremurul din martie 1977, Nicolae Ceauşescu convoacă o şedinţă urgentă în Bucureşti. Pe 4 iulie, cca. 300 de persoane (ingineri, arhitecţi, lideri de partid şi ai administraţiei locale), sunt strânşi într-o sală din spatele CC şi li se ordonă de către Ceauşescu să sisteze toate lucrările de consolidare la clădirile afectate de cutremur. Numai în Capitală, peste 10.000 de clădiri au fost, astfel, lăsate vulnerabile în faţa viitorului mare seism", se arată în prezentarea spectacolului.

Spectacolul va fi urmat de discuţii cu publicul, în prezenţa lui Andrei Ursu, director ştiinţific al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, fiul disidentului Gheorghe Ursu, inginer constructor, oponent al hotărârilor din şedinţa care a avut loc pe 4 iulie 1977, ucis de Securitate în 1985.

"Sperăm ca acesta să fie numai un prim pas dintr-un demers de informare publică mai amplu - unul care să ne dea ocazia de a repeta acest eveniment în cât mai multe rânduri şi de a ajuta, astfel, la o mai bună conştientizare a vulnerabilităţii în care ne aflăm şi astăzi, 45 de ani mai târziu, ca urmare a acelei şedinţe hotărâtoare", se arată în comunicat.

Din distribuţie fac parte Irina Artenii, Andrei Barbu, Denis Imbrescu, Răzvan Mîndruţă, Vlad Pânzaru. Video design este realizat de Mara Oglakci, Sound design este semnat de Adrian Piciorea, iar scenografia poartă semnătura lui Theodor Cristian Niculae.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.