Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPIONAJ industrial la nivel ÎNALT. O americancă riscă 150 de ani de detenţie

spy

O femeie din California a fost arestată marţi sub acuzaţia federală că a încercat să introducă tehnologie spaţială americană sensibilă în China, conform Departamentului de Justiţie al SUA, transmite DPA, conform agerpres.

Si Chen, cunoscută şi sub numele de Cathy Chen, în vârstă de 32 de ani, este acuzată că a încălcat un acord, International Emergency Economic Powers Act - IEEPA, care restricţionează exportul anumitor bunuri şi tehnologii din SUA spre alte ţări.

Trump ÎL LAUDĂ pe Duterte: 'Face o treabă incredibilă în combaterea drogurilor'

Femeia este de asemenea acuzată de complot, spălare de bani, declaraţii false privind aplicaţia pentru imigraţie şi folosirea unui paşaport fals.

Dacă va fi găsită vinovată de cele 14 capete de acuzare, Chen ar putea fi condamnată în total la 150 de ani de detenţie, a precizat Departamentul de Justiţie.

Conform rechizitoriului, Chen este acuzată că a cumpărat şi traficat 'materiale sensibile' din martie 2013 până în decembrie 2015, printre care componente folosite în emiţătoare de bruiere a comunicaţiilor militare.

Nivel MAXIM de alertă teroristă în UK. Ce înseamnă asta pentru cei care trăiesc acolo

Ea este de asemenea acuzată că a traficat dispozitive pentru comunicaţii spaţiale în valoare de peste 100.000 de dolari, trecându-le o valoare de 500 de dolari în documentele de transport.

Chen ar fi primit bani pentru aceste transferuri prin contul bancar al unei rude din China sa natală.

Ancheta în acest caz a început în 2015, când autorităţile vamale americane au alertat Departamentul de Securitate Internă în privinţa unui colet suspect trimis cu datele din paşaportul fals al lui Chen, a precizat Departamentul de Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.