Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spionajul chinez a penetrat masiv Marina SUA. Planurile secrete ale mai multor arme în dezvoltare au fost compromise

US Navy
US Navy

Piraţi cibernetici în serviciul guvernului chinez a furat o mulţime de date secrete de la un subcontractant al Marinei americane, inclusiv planurile unei rachete antinavă lansate de pe un submarin, a informat vineri Washington Post, relatează AFP preluat de Agerpres.

Vezi şi: ŞOC în lumea filmului: Creatorul celor mai iubite animaţii din ultimii 20 de ani se retrage după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală

Anchetatorii au precizat pentru cotidian că atacul împotriva serverelor acestui subcontractant au fost derulate în ianuarie şi februarie de "hackeri" ai ministerului securităţii de stat, aflaţi în provincia Guangdong.

Subcontractantul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de jurnal, lucrează pentru Naval Undersea Warfare Center, cu baza la Newport, pe Coasta de Est a Statelor Unite. Este centrul însărcinat cu cercetarea şi dezvoltarea armelor submarine ale Marinei americane.

Experţii sunt de părere că flota de submarine americane - submarine nucleare de atac sau vase purtând rachete intercontinentale nucleare - oferă ţării un avantaj încă sigur în faţa unor adversari ac Rusia sau China, care îşi dezvoltă în ritm rapid propria flotă de submarine.

Washington Post a afirmat că piraţii au reuşit să fure 614 gigabytes de date, inclusiv despre senzori, sisteme de criptare şi un proiect puţin cunoscut cu numele de cod "Sea Dragon".

Pentagonul a fost avar cu informaţiile despre acest proiect lansat în 2012 şi care are ca scop să adapteze tehnologiile existente la noi utilizări.

Vezi şi: Medicii trag un semnal de ALARMĂ: Cauzele mai puţin cunoscute ale bolilor de ficat

La solicitarea US Navy, Washington Post a acceptat să nu ofere detalii legate de noua rachetă antinavă, menţionând doar că este un dispozitiv supersonic ce poate fi lansat de pe un submarin.

Purtătorul de cuvânt al Marinei, comandantul Bill Speaks, nu a făcut comentarii legate de articolul din cotidian, invocând motive de securitate. El a ţinut să menţioneze doar că Pentagonul se adaptează continuu la ameninţările cibernetice.

Hackerii chinezi au constant ca ţintă armata americană pentru a încerca să sustragă secrete asupra materialelor sau procedurilor. Recent, Pentagonul a recunoscut că aceştia au reuşit să fure informaţii cruciale despre F-35, avionul militar de asalt monoloc din generaţia a cincea, precum şi despre noua versiune a faimosului sistem de rachete antibalistice Patriot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.