Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spionajul de la Interne ar avea legătură un megadosar de corupţie - surse

spionaj

DNA a anunţat joi că a început urmărirea penală în cazurile Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, consilier al ministrului Afacerilor Interne, și Mihai Şova, secretar general adjunct în cadrul aceluiași minister. Cei doi sunt bănuiţi de oferirea de informaţii secrete către persoane neautorizate.

Potrivit DNA, pe 14 ianuarie 2015, "suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Șova Mihai la documente confidențiale, emise de către Direcția Națională Anticorupție, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare".

Surse citate de romanialibera.ro susţin că ar fi vorba de solicitări de documente ale DNA, între care contractul cadru EADS, actele adiționale, notele de fundamentare la acestea. De asemenea, solicitări despre responsabilii cu drept de semnătură pe aceste acte.

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne spun că Ingrid Popa-Mocanu ar fi copiat, între altele, solicitările și notele DNA ajunse la Interne în cadrul instrumentării dosarului penal "EADS - securizarea frontierelor". Aceste informații secrete ale DNA ar fi ajuns la suspecți prin secretarul general adjunct, Mihai Șova. Informațiile nu au fost confirmate de DNA, care au transmis că nu se pot face publice alte informații din dosar.

Citeşte AICI mai multe articole despre scandalul EADS!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.