Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spionii s-au trezit cu REGINA peste ei: Ce le-a transmis angajaților MI5

news.ro
Elizabeth a II-a

Regina Elisabeta a vizitat marţi sediul central al serviciului britanic de contraspionaj şi securitate internă cunoscut ca MI5, relatează Reuters. Suverana le-a mulţumit agenţilor pentru apărarea pe care o asigură Regatului Unit.

'Aş dori să folosesc vizita mea de astăzi aici ca o ocazie de a vă mulţumi tuturor pentru munca dumneavoastră neobosită pentru menţinerea siguranţei ţării noastre. Aţi demonstrat întotdeauna cel mai înalt angajament faţă de mottoul dumneavoastră - Regnum Defende (Apăraţi Regatul - n. red.). Din cauza specificului muncii dumneavoastră, aceasta nu este apreciată public. De aceea, în numele ţării, vă spun tuturor: mulţumesc', a spus regina, conform agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță dezastrul: O criză este inevitabilă, o repercusiune asupra economiei globale

MI5 a fost înfiinţat în 1909 pentru a contracara spionajul german înaintea primului război mondial. Misiunea sa este protecţia securităţii naţionale, iar în prezent principala îndatorire este contraterorismul internaţional. Serviciul are însă şi atribuţii de contraspionaj.

Regina Elisabeta a declarat că a admirat întotdeauna 'hotărârea remarcabilă' cu care îşi îndeplineşte rolul serviciul de informaţii. 'Vor exista fără îndoială şi pe viitor ameninţări şi provocări semnificative, dar la fiecare vizită la MI5 am fost impresionată de modul în care v-aţi adaptat la ameninţările în continuă schimbare la adresa naţiunii noastre', a adăugat ea.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac: Jos ticăloșii! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.