Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalele din România au găsit soluția pentru salvarea pacienților în caz de incendiu

Bilele extinctoare Elide Fire sunt soluția pentru salvarea pacienților și a medicilor în cazul declanșării unor incendii în spitalele din România. Bilele extinctoare sunt dispozitive autonome, care se declanșează automat la prezența focului și sting incendiile în maximum 10 secunde după izbucnirea acestora. În prezent, acestea sunt singura soluție sigură și ieftină pentru evitarea unor dezastre în spitalele din România.

Numai în ultimii 10 ani au avut loc numeroase incendii în spitalele din România și zeci de persoane și-au pierdut viața. Incendiul de la Maternitatea Giulești din Capitală, din 2010, cel de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, din 2020, și incendiul de la Spitalul Matei Balș din Capitală, de anul acesta, sunt câteva exemple de situații în care sistemul de sănătate șubred și infrastructura spitalicească veche au dus la pierderea vieților omenești.

Una dintre marile problemele ale spitalelor românești este infrastructura electrică foarte veche și uzată, care, mai ales în perioada pandemiei, a fost solicitată la maximum de aparatura din secțiile ATI.

Spitalele din România au găsit o modalitate pentru a rezolva rapid și ieftin o problemă care necesită, de altfel, timp și investiții de zeci de milioane de euro. Soluția o reprezintă bilele extinctoare Elide Fire, dispozitive autonome, care se activează automat când detectează foc și sting incendiul în maximum 10 secunde de la declanșare, cu ajutorul unei pulberi chimice antiincendiu pe care o împrăștie în aer.

Bila extinctoare Elide Fire, care are dimensiuni reduse, poate fi plasată în zonele cu risc mare de incendiu, lângă instalații electrice suprasolicitate, în saloane sau pe holurile spitalelor. Fiind dispozitive automate, bilele extinctoare nu trebuie manevrate de o persoană și sunt utile atunci când nu există personal medical în zonele în care izbucnesc incendii. De asemenea bilele extinctoare Elide Fire pot fi aruncate in foc de la distanță de către orice persoană indiferent de vârstă si fără instruire, fără ca persoana care manevreaza bila extinctoare să se expună flăcărilor.

Mai multe spitale din România au achiziționat bilele extinctoare Elide Fire: Spitalul Clinic de  Boli Infecțioase din Cluj, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Județean de Urgență Slatina, Institutul Regional de Oncologie Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, Spitalul Clinic CF 2, Spitalul CF Witting, Spitalul de Boli Cronice Sfântul Luca, Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați și Spitalul Militar Galați.

Bilele extinctoare Elide Fire sunt autorizate la nivel european și național, sunt omologate ISU și nu au niciun efect negativ asupra oamenilor sau a mediului înconjurător.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.