Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Brașov va efectua, de marți, teste de COVID-19

SANADOR
testare covid

Primele teste de COVID-19 vor fi efectuate marţi la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Dr. A.I. Sbârcea" din Braşov, după ce, vineri, a fost instalat în această unitate medicală un aparat de testare Real Time PCR, achiziţionat din fondurile alocate de Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, în valoare de aproximativ 600.000 de lei.

Primele probe, provenind de la personalul laboratorului, vor fi analizate marţi, iar spre sfârşitul săptămânii va începe prelucrarea celor recoltate de la pacientele internate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

"La nivelul spitalului am decis, încă din data de 7 aprilie, să testăm întregul personal medical, precum şi pacientele pe care le internăm şi am făcut acest lucru printr-un contract încheiat cu un furnizor de astfel de servicii. De acum, vom putea face testarea cu resurse proprii, ceea ce este un lucru foarte bun", a a afirmat managerul Maternităţii din Braşov, dr. Mircea Preda.

Sistemul automat Real Time PCR a costat 595.000 lei şi cu acesta se vor putea efectua, pentru început, 48 de teste pe zi, rezultatele fiind obţinute în decurs de patru ore, însă managerul spitalului îşi propune să extindă capacitatea de testare prin suplimentarea numărului de angajaţi ai laboratorului, astfel încât să se poată lucra în două ture, şapte zile din şapte.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

"Prin implicarea Consiliului Judeţean Braşov au fost cumpărate trei sisteme de testare Real Time PCR (pentru spitale din Braşov -n.r.), care s-au adăugat aparatului pus la dispoziţie de Universitatea Transilvania şi celui existent încă din anul 2016 în dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. În acest fel, Braşovul devine unul dintre cele mai importante centre din ţară pentru testarea infectării cu COVID-19. Aceste capacităţi de testare existente la nivelul judeţului Braşov le vor da posibilitatea specialiştilor să-şi formeze o imagine clară atât asupra evoluţiei infecţiilor, cât şi asupra gradului în care populaţia s-a imunizat", a declarat, conform sursei citate, Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.