Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare va avea săptămâna viitoare aparatul de testare COVID-19

coronavirus

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare va fi dotat în cursul săptămânii viitoare cu noul aparat Real Time PCR, o platformă integrată de biologie moleculară pentru efectuarea testelor COVID-19, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea.

"Din estimarea noastră, credem că până la sfârşitul săptămânii viitoare să avem echipamentul montat şi personalul medical să înceapă primele teste pentru depistarea infecţiilor cu COVID-19(...) Consiliul Judeţean a alocat din bugetul propriu suma de 450.000 de lei pentru achiziţionarea directă a unei platforme integrate de biologie moleculară pentru efectuarea testelor COVID-19. Spitalul se află în fază avansată cu pregătirea spaţiului în care urmează a fi instalat echipamentul. Odată intrat în funcţiune, probele vor fi analizate aici fără a mai fi nevoiţi să le trimitem în Cluj Napoca sau Timişoara. Timpul pentru salvarea vieţilor omeneşti e foarte preţios", a spus Gabriel Zetea.

De asemenea, managerul Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare, Ludovica Rusu, a precizat, pentru AGERPRES, că lucrările de amenajare a spaţiului sunt în fază avansată, iar până la sosirea echipamentelor totul va fi pregătit corespunzător.

În paralel cu finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Maramureş pentru dotarea Spitalului de Boli Infecţioase, au fost demarate campanii publice de strângere de fonduri pentru dotarea cu ventilatoare de respiraţie artificială de către filiala judeţeană a Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, filiala Maramureş, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului şi Asociaţia Prietenii Spitalului din Maramureş

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.