Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a solicitat suplimentarea bugetului cu 4 milioane lei

Europa FM
doctor medic spital

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova a solicitat Consiliului Local (CL) suplimentarea bugetului pe acest an cu suma de 4,008 milioane lei, din care 1,908 milioane lei reprezintă stimulentele de 2.500 lei pe lună pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Solicitarea a fost inclusă într-un proiect de hotărâre al CL Craiova care prevedere rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova, pentru anul 2020, şi care se află pe ordinea de zi a şedinţei CL Craiova din data de 28 mai. Diferenţa de 2,1 milioane lei din suma solicitată va fi folosită pentru achiziţia unui computer tomograf, potrivit agerpres.ro

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

"Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova solicită rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli în sensul suplimentării, cu suma de 4.008,00 mii lei, reprezentând sume alocate pentru stimulentul de risc pentru medici, personalul medical, personalul auxiliar, implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 (1.908,00 mii lei ) şi subvenţii din bugetele locale pentru finanţarea cheltuielilor de capital din domeniul sănătăţii pentru achiziţie 'Echipament imagistică medicală - CT' (2.100 mii lei)", se afirmă în raportul proiectului de hotărâre al CL Craiova.

Potrivit sursei citate, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova a fost desemnat spital de faza I pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2. "Conform art. 8, alin 1 din Ordonanţa de urgenţă nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID- 19, pe perioada stării de urgenţă, se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul 2 medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19", se mai spune în proiectul de hotărâre.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Până acum, în judeţul Dolj, 204 persoane au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, din care 125 de persoane au fost declarate vindecate, iar 5 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.