Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi mai are doar 12 paturi libere

Ro Health Review
UPU spital

Numărul pacienţilor cu COVID-19 care ajung la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este în creştere, unitatea având libere mai puţin de 12 paturi, faţă de 30 de paturi neocupate în urmă cu câteva săptămâni, anunță news.ro.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, vineri, că numărul de internări este în creştere de la zi la zi, unitatea funcţionând aproape de capacitatea maximă.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere în Parlamentul European: ‘De ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii, deși sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?’

"Suntem la capacitate aproape maximă. Am transferat pacienţi cu forme uşoare şi asimptomatici la Spitalul CFR, sperând că în acest fel vom putea asigura locuri libere pentru pacienţii confirmaţi pentru acest weekend. De la o gardă la alta aveam şi 30 de paturi libere, acum avem cel mult 12 paturi libere pe întreg spitalul“, a declarat medicul Carmen Dorobăţ.

Ea a spus că, la Terapie Intensivă, opt din cele nouă paturi disponibile în spital sunt ocupate.

"Vom apela la colegii de la Spitalul de Neurochirurgie care au o zonă de ATI special amenajată. Având în vedere aceste cifre şi având în vedere semnalele trase de medicii din spitalele mari ale ţării, sperăm că oamenii vor înţelege să respecte măsurile de prevenţie, adică purtarea măştii în spaţii închise, spălatul pe mâini cu apă şi săpun şi păstrarea distanţei sociale", a precizat Dorobăţ.

Citește și: S-a aflat! Cine este cel care va moșteni toată averea lui Ion Iliescu

În judeţul Iaşi, până vineri s-au înregistrat 807 cazuri de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la Iaşi au fost confirmate 33 de noi cazuri, din totalul celor 320 înregistrate la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.