Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Brașov s-a confruntat cu cazul unei paciente cu avort în curs, confirmată cu COVID-19

coronavirus

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie din Braşov s-a confruntat, în noaptea miercuri spre joi, cu cazul unei paciente cu avort în curs, care, ulterior, a fost depistată ca fiind infectată cu COVID-19.

Conform unui comunicat de presă semnat de managerul spitalului, dr. Mircea Preda, personalul medical a fost anunţat de echipajul de pe ambulanţă că pacienta este contact pentru un caz confirmat de COVID-19 şi, ca urmare, s-au luat măsurile impuse de această situaţie, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta trece la atac: Ce face Guvernul PNL Orban acum când spitalele nu au bani?

"Ca urmare, personalul medical a fost echipat corespunzător pentru un caz confirmat de COVID-19, iar pacienta - care era asimptomatică - a fost transportată direct în secţia pregătită pentru astfel de cazuri. I s-a efectuat un test rapid COVID-19, care a ieşit slab pozitiv. Cazul a fost rezolvat din punct de vedere ginecologic şi a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică", se arată în comunicatul citat.

Conform acestuia, joi dimineaţa, probele recoltate de la pacientă au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase fiind prelucrate prin testul Real Time PCR.

Citește și: Senzațional! Imaginile cu tânărul care a mers până în Iași dintr-un sat aflat la 40 de kilometri distanță călare pe cal, au devenit virale pe rețelele de socializare

"În după-amiaza aceleiaşi zile a sosit rezultatul, care este pozitiv. În consecinţă, pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase. Personalul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie nu a fost expus riscului de contaminare, iar cadrele medicale care au interacţionat cu pacienta nu sunt considerate contacţi", a precizat conducerea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.