Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul din Ineu redevine unitate pentru patologii obişnuite

Europa FM
doctor medic spital

Spitalul Orăşenesc Ineu, care a fost folosit ca unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, nu mai are niciun pacient şi va redeveni spital pentru patologii obşinuite, au anunţat, marţi, autorităţile judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a declarat că ultimii pacienţi au fost transferaţi de la Ineu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad în cursul zilei de luni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

El a precizat că la Ineu au fost internaţi pacienţi cu forme uşoare şi medii, iar aici ar mai putea fi aduşi bolnavi doar dacă va exista un nou val de infectări şi la secţiile dedicate COVID-19 din SCJU Arad nu vor fi locuri libere.

Directorul Spitalului Orăşenesc Ineu, Monica Mang, a declarat, pentru AGERPRES, că unitatea a devenit una de suport COVID-19 în 24 aprilie, iar aici au primit îngrijiri 31 de pacienţi confirmaţi pozitivi, fără să fie înregistrate decese.

"Am avut şi câteva cazuri de terapie intensivă, dar nu am înregistrat decese. În momentul de faţă, în spital nu mai avem niciun pacient, iar în ultimele 24 de ore s-au făcut operaţiunile de dezinfecţie totală, cu personal propriu şi firmă specializată. Vom face din nou internări în următoarea perioadă, pentru patologii obişnuite, dar rămânem la dispoziţia autorităţilor în caz că va mai fi nevoie de unitatea noastră pentru suport în epidemia de COVID-19", a mai menţionat directoarea Monica Mang.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad consideră că judeţul a trecut de faza de platou privind numărul cazurilor de COVID-19 şi este "în remisiune", în ultimele zile fiind raportate puţine cazuri noi, iar în spitale mai sunt doar 72 de pacienţi.

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Arad, că vârful de internări a fost înregistrat în 17 şi 18 aprilie, iar în prezent sunt puţine cazuri noi confirmate.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

"Cu privire la evoluţia internărilor, am avut un vârf pentru judeţul Arad în 17 - 18 aprilie, acum începem să coborâm semnificativ, am trecut de faza de platou, suntem în faza de remisiune. La ora actuală, avem 72 de pozitivi internaţi. (...) Din punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică, situaţia focarelor este stabilizată la acest moment. Dacă menţinem acest trend, sperăm să nu mai avem un al doilea val", a spus Horea Timiş.

În urmă cu o săptămână, 100 de pacienţi erau internaţi în judeţ, iar în urmă cu două săptămâni, 90% dintre paturi erau ocupate cu bolnavi de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.