Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul ideal există. Se numește Sfântul Sava și te pune pe picioare, la propriu

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Câți dintre Dumneavoastră nu ați intrat într-un spital cu senzația că nimeni nu vă ajută, nu vă întreabă ce vă doare, ce nevoi aveți, căci doar nu de plăcere ați ajuns acolo?!

De câte ori ați ajuns cu sufletul la gură, alergând după Salvarea care ducea o rudă a Dumneavoastră la un spital de urgență, fără să știți nimic concret? Câte ore ați așteptat la triaj, până să vă ”bage cineva în seamă”?

În tot timpul mult prea lung de așteptare, nu vi s-a părut că holul e prea murdar? Că agitația e prea mare și adesea fără rost? Că la toaletă, în cazul în care o găsiți, nu e hârtie, nici săpun?

Vi s-a întâmplat ca un membru al familiei Dumneavoastră să nu fie sprijinit, în niciun fel, să ajungă în interiorul spitalului, chiar dacă  se afla în imposibilitatea de a-și folosi picioarele? Că a fost pus să urce în mâini câteva trepte pentru a putea ajunge la cabinetul de consult?

Cât de multe astfel de experiențe poate duce un om într-o viață?! Nenumărate, ați putea spune. Și cât de lungă este viața noastră? Mult prea scurtă pentru a fi nevoit să ducem în suflet atâta neputință...

În situații atât de puțin dorite și pentru care nu suntem niciodată pregătiți, ideal ar fi să găsești compasiune, înțelegere și sprijin. Ideal ar fi ca medicii și echipa lor să ne zâmbească, să ne vorbească calm, fără ton acuzator, pe înțelesul nostru. Să nu ne simțim vinovați, nici dacă suntem. Ideal ar fi ca spitalul să strălucească de curățenie și de liniște. Să nu se țipe la pacienți. Angajații să nu râdă zgomotos, chiar dacă ei consideră că la serviciul lor e ca la fabrică: fiecare vorbește cât și cum vrea, râde când are poftă sau face bancuri. La spital nu e ca la fabrică.

content-image

La spitalul ideal, ești primit urgent, dacă ai o urgență. Primești o ambulanță tip C, cu medic și aparatură potrivită pentru o urgență medicală, fără să fie nevoie să se creeze un lanț al slăbiciunilor până să ajungă ”salvarea” care trebuia de la bun început.

content-image

content-image

La spitalul ideal, ești tratat ca un om demn, chiar dacă ești totalmente dependent de alții. Nu există grimase, nu există repulsie, nici greață.

La spitalul ideal, ai lumină și curățenie de la recepție, până la baia ultimului salon. Nu stau câte doi bolnavi în pat, nu cade tencuiala și miroase frumos.

Deși pare greu de crezut, să știți că spitalul ideal există și în România.

Nu ești nevoit să te rogi de nimeni să facă ceea ce ai nevoie. Ești adus cu ambulanța Spitalului, cea mai nouă achiziție fiind una de tip C, pregătită inclusiv pentru resuscitare. Urmează să-și deschidă o secție de terapie intensivă cu 18 paturi, monitoarele fiind primite zilele trecute.

Specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative, Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon (Ilfov) are rezultate remarcabile în privința readucerii unor pacienți de la starea vegetativă la o viață cu 70 – 80 % independență, de la tetrapareze spastice la folosirea membrelor aproape ca înainte de patologie.

Spitalul Sfântul Sava funcționează de numai trei ani, a fost ridicat de la zero și nu a înregistrat niciun caz de Covid. Funcționează cu o echipă medicală formată din 8 medici specialiști în discipline multiple, 30 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere.

La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.