Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul în care aproape 400 de angajați s-au infectat cu SARS-CoV-2, deși lucrau în secțiile fără pacienți COVID-19

Facebook
medic doctor spital

Aproape 400 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti au fost infectaţi cu COVID-19 de la debutul crizei sanitare cauzate de noul coronavirus, mare parte dintre aceştia lucrând în secţii care nu tratează pacienţi cu COVID-19. Consumul de oxigen în Secţia de boli infecţioase a crescut de la 50 de butelii pe lună, înainte de pandemie, la 80 de butelii pe zi.

"Astăzi, când vorbim, în SJU Ploieşti au fost sau sunt 59 de medici care s-au infectat, 198 de asistenţi medicali, 92 de infirmiere, îngrijitoare, 22 de brancardieri şi personal tehnic-administrativ - 25. (...)”, a afirmat managerul spitalului, Bogdan Nica, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Acesta a precizat că, la un moment dat, la una dintre secţiile unităţii medicale, din şapte medici cinci au fost indisponibili din cauza carantinei.

"Ceea ce este interesant de spus este că marea majoritate nu s-au infectat pe secţiile COVID, ci s-au infectat pe secţiile non-COVID şi există o explicaţie şi la explicaţia asta avem o soluţie”, a afirmat Nica.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

El a arătat că infectările au avut loc în condiţiile în care unii pacienţi au fost internaţi pe diverse secţii având teste PCR negative, însă după două sau trei zile aceştia începeau să prezinte simptome ale COVID-19, boala fiind ulterior confirmată.

"Am avut şi 12 bolnavi pozitivi, care la internare au fost negativi”, a afirmat Bogdan Nica.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare face noi precizări! Cum funcționează vaccinul anti-COVID după ce a fost inoculat

El a explicat că în acest context au fost probleme cauzate de refuzul unor angajaţi, parte a personalului mediu din spital, de a mai intra în saloane, de teama infectării.

"Refuzau, intrau în medicale, şi-au dat şi foarte mulţi demisia, de frica acestei boli, mai ales cei care au avut cazuri grave în familie”, a spus el.

Citește și: Ministrul Finanțelor a făcut anunțul: Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin Covid-19

Bogdan Nica a precizat că spitalul a înregistrat inclusiv situaţia în care 16 ambulanţe s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe aducând toate pacienţi cu forme grave ale COVID-19.

El a precizat că spitalul a început să cumpere din fonduri proprii teste rapide care se fac personalului, dar şi pacienţilor, chiar şi la două zile, iar astfel în două dintre secţiile unităţii medicale a fost rezolvat problema infectărilor.

Citește și: Ionel Dancă lansează un nou atac la adresa PSD: A făcut tot posibilul să împiedice combaterea răspândirii epidemiei

Consumul de oxigen la Secţia de boli infecţioase a unităţii medicale a crescut de la 50 de butelii pe lună la 80 de butelii pe zi, iar sediul principal al spitalului, unde funcţionează cele mai multe dintre secţiile unităţii medicale, însă nu şi cea de boli infecţioase, consuma 800 de metri cubi de oxigen pe zi, iar în prezent se consumă 5.600 de metri cubi de oxigen zilnic.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti are aproximativ 2.650 de angajaţi.

Citește și: SURSE Panică în Sistem! Val de pensionări în Poliție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.