Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Județean din Galați va avea heliport medical

elicopter heliport spitalul universitar bucuresti

Spitalul Județean din Galați va avea heliport pe care se va putea ateriza și noaptea. Pista de aterizare pentru elicopterul SMURD va fi amenajată pe acoperișul unei parcări supraetajate după ce autoritățile județene au decis să schimbe proiectul inițial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Specialiștii în construcții și în stabilitatea solului au stabilit că parcarea supraetajată care se construiește la unitatea medicală gălățeană poate suporta un heliport, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: SURSE - PNL intră în formație de luptă: lista miniștrilor vehiculați pentru CJ și reședințele de județ

La solicitarea conducerii Consiliului Județean Galați, proiectanții au modificat proiectul inițial al clădirii. Heliportul de la Galați va plasa spitalul gălățean în topul unităților medicale din România deoarece în țară sunt foarte puține piste de aterizare pentru elicopterele medicale.

„Vestea bună este că a venit verdictul specialiștilor. Ei au spus că putem construi heliport peste parcarea în construcție. Schimbăm rapid proiectul și ne apucăm de treabă. Nu sunt probleme cu solul sau cu curenții de aer. Pe acoperișul parcării vom construi un loc de aterizare pentru elicopterul SMURD. Aparatul va ateriza și noaptea, sunt doar trei piste pentru aterizări nocturne în toată țara. De asemenea, va fi al cincilea heliport medical din țară”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Lucrările la parcarea supraetajată de la Spitalul Județean din Galați sunt avansate. Clădirea va avea trei nivele și o capacitate de peste 400 locuri de parcare, plus heliportul solicitat de autoritățile județene. Clădirea este prevăzută cu numeroase dotări moderne, inclusiv un lift exterior. Termenul de finalizare a lucrării era în acest an, dar pentru a permite amenajarea heliportului, a fost prelungit până în august 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.