Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Județean Galați ar putea avea heliport - Au fost aprobați indicatorii de către CJ pentru investiția de 20 de milioane de lei

Mediafax.ro
Heliport

Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat indicatorii pentru realizarea unui heliport la Spitalul Judeţean, investiţia fiind estimată la 20 de milioane de lei, potrivit news.ro.

”În cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, care a prcizat că este o investiţie unică în regiune.

Consiliul Judeţean Galaţi a transmis, luni, într-un comunicat de presă, că au fost aprobaţi indicatorii proiectului “Extindere pe verticală cu un  nivel şi heliport - Parcare supraetajată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Galaţi”.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

Valoarea totală a investiţiei este de 20.412.340 de lei (TVA inclus), fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

“Vom extinde cu încă un etaj parcarea supraetajată din curtea Spitalului Judeţean, iar pe acoperiş va fi amenajat un heliport modern pentru elicopterul SMURD, o investiţie unică în regiunea noastră. Heliportul va fi dotat inclusiv cu sisteme de aterizare pe timp de noapte. Pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele care va lega heliportul de UPU. De asemenea, vor fi montate şi lifturi exterioare. Pe lângă realizarea heliportului, proiectul prevede şi amenajarea a peste 150 de noi locuri de parcare. Pentru această investiţie au votat favorabil doar consilierii PSD, ALDE şi PMP ”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Heliportul va avea o suprafaţă de 400 de mp. După finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean va avea 466 de locuri de parcare şi o suprafaţă de peste 12.000 de mp.

În plus, vor fi amenajate şi zece staţii de încărcare pentru maşinile electrice. În cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului.

Într-o postare pe Facebook, Costel Fotea aprecizat că proiectul va demara în cel mai scurt timp.

"În cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului", a scris Fotea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.