Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean Sibiu a pus în funcțiune două pavilioane modulare pentru pacienţii cu COVID-19, după o investiţie de peste 6 milioane de lei

www.presasm.ro
containere modulare, amplasare

Două pavilioane modulare pentru pacienţii cu Covid-19, realizate de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, au fost finalizate, acestea fiind destinate pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19. Investiţia depăşeşte 6 milioane de lei.

Consiliul Judeţean Sibiu a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că a fost finalizat cel mai important obiectiv de investiţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, anume “Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital”, potrivit news.ro.

Citește și: S-a descoperit un nou tratament împotriva Covid-19: compania farmaceutică a cerut autorizarea de URGENȚĂ

Lucrarea a constat în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de metri pătraţi.

În cadrul primului pavilion se regăsesc patru saloane a două paturi fiecare, dintre care două pentru bărbaţi şi două pentru femei, saloanele având un grup sanitar propriu, sală de tratament, cabinet medic şef, cabinet asistent şef, cameră asistente, cabinet pentru rezidenţi şi studenţi.

Cel de-al doilea pavilion este format din cinci saloane a patru paturi fiecare, dotate cu grup sanitar propriu, un salon cu un pat pentru spitalizare de zi, cabinete pentru medici, cabinet pentru asistente, trei saloane totalizând cinci paturi pentru arşi, de asemenea cu grup sanitar propriu, sală de tratament şi mici intervenţii pentru pacienţii arşi, baie de arşi dotată cu cadă specială, registratură, magazie.

“Cele două module au fost concepute pentru a completa secţiile chirurgicale pentru îngrijirea şi tratamentul pacienţilor, dar în primă fază, în condiţiile actuale de pandemie, vor funcţiona pentru pacienţii COVID. În funcţie de evoluţia numărului de cazuri, se va reveni la funcţia planificată iniţial” declară managerul spitalului Liliana Coldea.

Citește și: A rupt o carte de 250 de milioane de euro pentru că a crezut că este falsă

Dotările şi echipamentele au fost furnizate şi puse în funcţiune. Saloanele, birourile şi sălile de tratament au fost dotate cu mobilier şi echipamente medicale.

Paturile prevăzute pentru arşi sunt dotate cu rampe de oxigen şi aspiraţie. În celelalte saloane este prevăzută câte o rampă la fiecare două paturi. De asemenea, construcţiile modulare sunt dotate cu centrală de ventilaţie şi tratare a aerului. Totodată, întreg compartimentul de arşi va avea atmosferă şi flux de aer controlat pentru prevenirea infecţiilor, se mai arată în comunicat.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.