Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Județean Sibiu tratează pacienți cu COVID-19 folosind plasmă de la donatori vindecați

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit avizul Ministerului Sănătății pentru includerea Secției Clinice ATI în Programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu COVID -19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecați, conform unui comunicat transmis marți, potrivit Mediafax.

„Ne bucurăm că solicitarea noastră către Ministerul Sănătății a fost aprobată rapid și că putem demara acest tip de tratament, cu atât mai mult cu cât secția ATI este pregătită atât din punct de vedere tehnic cât și profesional pentru a efectua astfel de proceduri”, declară Conf.univ.dr. Mihai Sava, medic șef al Secției Clinice ATI a SCJU Sibiu.

Vezi și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ

Plasma se va administra doar pacienților critici infectați confirmați cu COVID-19 (prin metoda RT-PCR), cu vârsta de cel puțin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea de plasmă convalescentă COVID-19 prin semnarea consimțământului informat și care se încadrează în criteriile stabilite prin ORDINUL nr. 654 din 22 aprilie 2020, emis de Ministerul Sănătății. Spitalul va anunța în momentul în care va fi efectuat primul astfel de tratament la un pacient internat, arată sursa citată.

„Faptul că secția ATI a spitalului este autorizată pentru a demara tratamentul cu plasmă umană hiperimună este o veste foarte bună în lupta împotriva COVID-19. Deja medicii noștri din toate secțiile implicate în tratarea pacienților cu coronavirus au avut rezultate excelente, dovadă numărul mare de pacienți vindecați, și sperăm ca acest tratament să crească șansele pacienților în stare gravă, aflați în secția ATI. Facem un apel către toți pacienții vindecați de COVID-19 să doneze plasmă, existența acesteia fiind acum elementul decisiv pentru derularea tratamentului”, declară Conf.univ.dr. Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.