Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, cu peste 100 de ani de funcţionare, trece în administrarea Consiliului Judeţean Galaţi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient spital bolnav terapie

Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci trece în administrarea Consiliului Judeţean Galaţi. Proiectul prin care unitatea medicală va trece în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi a fost aprobat atât de consilierii locali municipali din Tecuci. cât şi de consilierii judeţeni din Galaţi. iar conform proiectelor, trecerea vizează atât partea de management, cât şi construcţiile şi terenurile aferente unităţii spitaliceşti, potrivit news.ro.

"Ne dorim să preluăm spitalul din Tecuci pentru a îmbunătăţi serviciile medicale din centrul şi nord-vestul judeţului, pentru aproape 100.000 de oameni. Este un spital vechi, cu peste 100 de ani de funcţionare şi care are mare nevoie de investiţii, atât în infrastructura medicală, cât şi în dotarea cu echipamente medicale moderne. Vrem să salvăm acest spital, astfel că, pe lângă fondurile pe care ne pregătim să le alocăm din bugetul propriu, lucrăm deja şi la mai multe investiţii mari cu fonduri europene", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Conform acestuia, unul dintre proiecte, care vizează dotarea de urgenţă cu zeci de aparate medicale, cu mii de echipamente de protecţie şi substanţe medicale, precum şi cu mobilier medical, în valoare de peste 12 milioane de lei, este depus spre finanţare de 10 luni la Ministerului Proiectelot Europene.

"De asemenea, planificăm deja realizarea unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 30 de milioane de euro, pentru consolidarea, reabilitarea, eficientizarea energetică şi dotarea acestui spital. În acest sens, am avut deja discuţii cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, astfel încât să obţinem finanţare prin Programul Operaţional Regional 2021-2027", a mai declarat Fotea.

Oficial, spitalul va intra în patrimoniul Consiliului Judeţean Galaţi în termen de 30 de zile de la emiterea unei hotărâri în acest sens de către Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.