Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Municipal Medgidia care devine spital de suport pentru Covid-19 are echipamente şi materiale pentru trei-patru săptămâni

DW
Coronavirus COVID-19

Directorul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Agliţoiu, a afirmat, după ce unitatea medicală pe care o conduce a devenit spital suport, pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19, că are echipamentele şi materialele sanitare necesare pentru trei-patru săptămâni. "Dacă nu eram în stare, poate se orientau către alt spital", spune el, potrivit news.ro.

Eugen Agliţoiu a declarat, marţi, pentru agenţia de presă News.ro, că decizia de stabilire a spitalelor suport a fost luată după analiza situaţiei tuturor spitalelor din ţară.

"Hotărârea a fost luată după ce a fost analizată situaţia spitalelor din România, care pot deveni suport, au întrunit nişte condiţii, linii de gardă, pentru că spitalul suport înseamnă că tratează iniţial, până când se vor umple spitalele de infecţioase şi linia a doua pneumologie, tratează şi patologia de organ. Adică, dacă are abdomen acut şi are Covid, cel mai bine e să-l aduci într-un spital suport care tratează numai Covid-19. Au stat de vorbă şi ne-am întrebat ce avem şi ce nu avem. Dacă nu eram în stare, poate se orientau către alt spital”, a afirmat managerul Spitalului Municipal Medgidia.

El a menţionat că unitatea sa poate asigura aproximativ 100 de paturi, iar echipamentele şi materiale sanitare pe care le deţine în prezent unitatea medicală ajung pentru trei sau patru săptămâni.

Citește și: Politolog, despre pandemia de coronavirus: ‘Nu vrem să trăim un alt Colectiv la scară națională’

Spitalul Municipal Medgidia a devenit spital suport pentru persoanele cu Covid-19, dar şi maternitate pentru pacientele cu Covid-19.

Peste 160 de spitale/secţii, maternităţi şi centre de dializă din Bucureşti şi din ţară au fost desemnate unităţi de suport. În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID-19 care necesită îngrijiri medicale şi pentru alte patologii.

Într-o primă etapă, spitalele de suport desemnate reprezintă unităţi sanitare fără importanţă de urgenţă, care pot asigura asistenţa medicală pentru celelalte urgenţe medico-chirurgicale. Au fost incluse în reţeaua de spitale de suport, unităţi municipale/orăşeneşti şi spitale din alte judeţe preponderent cele cu secţii de Boli Infecţioase, precum şi spitalele din alte reţele, decât ale

Ministerului Sănătăţii (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naţionale, unităţi sanitare private).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.