Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Orășenesc Agnita devine unitate suport Covid: vor putea fi internați 50 de pacienți

CJ Iași
Ciolacu spital Maricel Popa

Spitalul Orășenesc Agnita devine unitate suport Covid. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu care a hotărât să suplimenteze numărul de paturi pentru persoanele infectate. În total, unitatea va putea primi 50 de pacienți, relatează Mediafax.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis să transforme Spitalul Orășenesc Agnita în unitate suport Covid. Decizia apare în condițiile în care în ultimele patru zile în județul Sibiu au apărut aproape o mie de persoane infectate și s-au înregistrat 40 de decese.

„În ceea ce privește Spitalul Orășenesc Agnita săptămâna aceasta se vor începe lucrările de amenajare a circuitelor urmând să se facă toate pregătirile necesare pentru a putea în cel mai scurt timp să fie preluați pacienți COVID-19. De asemenea se vor face demersuri pentru achiziționarea aparaturii de care spitalul are nevoie, precum și pentru suplimentarea personalului existent astfel încât spitalul să funcționeze cu un randament maxim. Până când angajările se vor finaliza, serviciile medicale vor fi asigurate de cele aproximativ 55 de persoane din rândul personalului medico-sanitar al spitalului, format din 9 medici din care 5 sunt specialiști, 32 de asistenți și 14 personal auxiliar”, a anunțat Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.

Citește și: Un tren cu 85 de călători a lovit o mașină în apropiere de Ploiești: șoferul a fost transportat de urgență la spital

Măsurile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu vizează și Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin”. Acolo vor fi cinci paturi ATI pentru pacienţii cu forme critice infectaţi cu SARS CoV-2 şi şase paturi pentru pacienţii care au forme medii ale infectării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.