Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Sfântul Sava – locul unde pacienții considerați 'fără șanse' după accidente învață să meargă din nou

Accidentele rutiere, mai ales în perioada concediilor, devin informații de mare interes. Știți de ce? Pentru că sunt numeroase și frecvente. Pentru că sunt dramatice și stârnesc empatie. Devin, apoi, simple date statistice, pe care se prefac unii că le transformă în strategii și campanii de conștientizare. Aproape nimeni, în afara familiilor, nu se interesează ce se întâmplă cu victimele rămase în viață după accidente grave de circulație. Dacă se recuperează, în cât timp, în ce spitale, cu ce specialiști... Contează prea puțin. Majoritatea celor care au putere de decizie vorbesc despre bugete, care nu sunt niciodată de ajuns. Despre studii de fezabilitate care, cel mai adesea, nu se transformă în nimic palpabil, deși sunt extrem de scumpe.

content-image

Pacienții sunt mai mult decât niște cifre. Au sentimente, au nevoi, au frici, pe care prea puțini știu să le descifreze.

Victimele salvate după accidente grave, care după intervenții chirurgicale dificile sunt în imposibilitatea de a se mișca fără ajutor, trebuie recuperate medical. Există spitale de stat care resping pacienții pe motiv că ”nu preiau bolnavi cu escare” sau “nu preiau pacienți imobilizați”. Și atunci, pe cine preiau? Acestor spitale, Casa Națională de Asigurări de Sănătate le decontează toate serviciile, cu cifre uriașe.

Există însă și un spital care nu refuză niciun pacient ce are nevoie de recuperare medicală sau de îngrijire paliativă, indiferent cât de gravă ar fi starea acestuia, cât de întinse ar fi escarele, cât de aproape de zero ar fi mobilitatea lor. Dacă își mișcă ochii, e suficient pentru a avea speranțe că într-o zi va pleca pe propriile picioare - așa spun managerul și specialiștii din Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie. Și, în ciuda tuturor ”sentințelor” date anterior că nimic nu mai poate fi făcut, că totul e pierdut, iar pacientul trebuie luat acasă și menținut, așa cum  poate fiecare familie, de cele mai multe ori, la Spitalul Sfântul Sava, minunea chiar se întâmplă.

content-image

La Spitalul Sfântul Sava, sunt 11 medici specialiști, peste 60 de asistenți și infirmieri, 30 de kinetoterapeuți și fizoterapeuți. Aici, o infirmieră are în grijă doar 9 pacienți, chiar dacă legislația ar permite mai mult. La Sfântul Sava, din practică, s-a văzut că numai de atâția pacienți poate să aibă grijă temeinic un infirmier. Terapeuții se ocupă individual de pacienți, stabilesc o relație specială, care să stimuleze voința bolnavului de a se recupera. Lucrează pe 70 de echipamente de ultimă generație, iar rezultatele se văd chiar și după prima ședință.

Da, este posibil, deși pare greu de crezut. Sunt numeroase imagini și declarații aici, care demonstrează că pacienți considerați irecuperabili, fără șanse, învață din nou să meargă și reușesc să plece din spital pe propriile picioare, chiar dacă nici ei nu ar fi crezut că acest lucru mai este posibil. Sunt realități, nu povești: la Spitalul Sfântul Sava imposibilul devine posibil.

0724.021.090 | 0724.338.881

https://spitalulsfantulsava.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.