Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a achiziționat cinci turnuri de chirurgie laparoscopică

G4Media.ro
pacient, spital

Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca vor beneficia de intervenții chirurgicale moderne, minim invazive, începând cu această săptămână. Cinci turnuri de chirurgie laparoscopică vor funcționa în blocurile operatorii ale spitalului.

Citește și: Cuvintele Patriarhului Daniel despre căderea regimului s-au adeverit! Ludovic Orban a pierdut puterea: 'Dumnezeu nu se lasă batjocorit!'

„Intervențiile chirurgicale laparoscopice au devenit, datorită progresului tehnologic, din ce în ce mai frecvente, cu aplicabilitate în diverse specialități medicale. Chirurgia laparoscopică este o metodă de chirurgie minim invazivă, care presupune operații efectuate sub ghidaj endoscopic, prin incizii foarte mici (între 0.5 -1.5 cm).

Pentru pacient, beneficiile laparascopiei față de intervențiile chirurgicale tradiționale sunt numeroase:

scade riscul complicațiilor asociate;

recuperarea este mai rapidă;

durerea este redusă;

spitalizarea este mai scurtă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Cele cinci echipamente performante vor funcționa în blocurile operatorii ale secțiilor:

„Chirurgie Generală I și Chirurgie Generală II – echipamentele au rezoluție full HD, vizualizare 2d și 3D și sunt dotate cu filtru pentru fluorescență ICG. În plus, acestea sunt dotate cu platformă integrată de electrochirurgie;

Obstetrică-Ginecologie I și Obstetrică-Ginecologie II – echipamente pentru laparoscopie și histeroscopie, cu sistem video HD, cu aplicații în ginecologie, dotate cu platformă integrată de electrochirurgie;

„Ortopedie-Traumatologie – echipamentul, cu sistem video HD, este adaptat intervențiilor artroscopice de genunchi, umăr, șold și articulațiile mâinii.

Configurația noilor echipamente variază în funcție de specificul secției în care sunt amplasate, permițând o paletă largă de intervenții chirurgicale minim invazive. Acestea au garanție extinsă full service, pentru cinci ani, cu piese de schimb incluse.

Valoarea totală a investiției depășește 6.200.000 lei (inclusiv TVA)”, mai arată reprezentanții spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.