Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalului Municipal Bacău va asigura suport pentru pacienţii cu coronavirus

The Local Italy
spital coronavirus

Prefectul judeţului Bacău, Liviu Miroşeanu, anunţă deschiderea Spitalului Municipal Bacău pentru pacienţii cu coronavirus, urmând a fi pregătite etajele 4 şi 5 ale clădirii amenajate în urmă cu câteva luni. Până miercuri seară, personalul va prelua aparatura necesară şi vor fi finalizate procedurile. În urmă cu o zi, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, anunţa că nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienţii infectaţi şi făcea apel la deschiderea unităţii medicale, potrivit news.ro.

Prefectura Bacău a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că urmează ca etajele 4 si 5 ale spitalului să fie date în folosinţă pentru bolnavii COVID 19.

Până miercuri seară, personalul medical va prelua aparatura, iar în paralel se vor face alţi paşi necesari deschiderii spitalului.

Citește și: Situație DRAMATICĂ în plină criză! Număr tot mai mic de paturi pentru bolnavi și o lipsă acută de medici infecționiști

”Situaţia nu mai suportă nicio amânare, aşa că am luat decizia de a impulsiona lucrurile. Nu mai este timp de orgolii şi declaraţii! Mâine dimineaţă, o comisie va recepţiona lucrările executate la etajele patru şi cinci, iar asocierea Consiliul Local – Consiliul Judeţean şi DSP va parafa decizia de a trece această amenajare către Consiliul Judeţean, respectiv, către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Tot în cursul zilei de miercuri, se va face o dezinfecţie, iar personalul medical de la Spitalul Judeţean va începe preluarea aparaturii şi verificarea acesteia şi se va realiza un inventar al tuturor eventualelor nereguli. În paralel, cele două entităţi, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Bacău, vor face demersurile necesare pentru a se întruni în şedinţe extraordinare şi a aproba documentele necesare preluării şi funcţionării etajelor 4 şi 5. Practic, mergem în paralel cu mai mulţi paşi, astfel încât spitalul municipal, cu cele două

etaje ale sale, să devină funcţional de îndată”, a explicat Liviu Miroşeanu, prefectul judeţului Bacău.

În judeţul Bacău, numărul cazurilor de infectare a crescut în ultima perioadă.

Cu o zi în urmă, primarul oraşului Bacău, Cosmin Necula, anunţa că nu mai sunt locuri în spital pentru pacienţii cu coronavirus şi făcea apel la autorităţile centrale să autorizeze un spaţiu amenajat încă din luna martie pentru astfel de situaţii.

Judeţul Bacău numără de la debutul pandemiei 1.566 bolnavi de coronavirus,cu 63 de cazuri raportate marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.