Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii ruși, interziși la Wimbledon chiar dacă ar declara în scris că se opun invaziei Ucrainei

populous.com
wimbledon

Președintele turneului de la Wimbledon, Ian Hewitt, a declarat că organizatorii concursului nu au avut „nicio alternativă viabilă” după ce guvernul britanic a stabilit modul în care se pot organiza evenimentele sportive la care participă sportivi din Rusia sau Belarus, după invazia din Ucraina.

„Am analizat îndelung opțiunile disponibile. Acestea sunt, de fapt, două opțiuni: să refuzăm înscrierile sau să permitem înscrierile, dar numai cu declarații specifice (că sunt împotriva invaziei Ucrainei - n.r.) din partea jucătorilor, fiecare individual”, a spus Ian Hewitt, citat de Sky News.

Acesta afirmă că a luat în considerare mai mulți factori, iar după o analiză îndelungată și atentă, s-a ajuns la două concluzii ferme.

„În primul rând, chiar dacă am accepta înscrieri (de la jucători ruși și belaruși - n.r.) cu declarații scrise, riscul este ca succesul sau participarea lor să fie folosite în beneficiul mașinăriei de propagandă a regimului rus, ceea ce nu am putea accepta. În al doilea rând, avem datoria de a ne asigura că nicio acțiune nu ar trebui să pună în pericol jucătorii sau familiile lor. Înțelegem și regretăm profund impactul pe care acest lucru îl va avea asupra tuturor persoanelor afectate”, a mai spus președintele turneului de la Wimbledon.

Decizia îi afectează pe Daniil Medvedev, numărul doi mondial la masculin, și pe Aryna Sabalenka, numărul patru mondial la feminin, care nu vor avea voie să joace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.