Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sporuri tot mai aberante. Ultima fiță: Spor de luare a deciziilor/ Vine tare din urmă Sporul de audiențe și Scrisul la calculator cu risc la articulații

Digi24
functionar

Medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău au emis un buletin de analiză în baza căruia directoarea Mihaela Arim încasează un spor de 12% pentru „solicitare neuro-psihosenzorială“.

Angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău continuă să emită buletine de analiză care frizează ridicolul. Unul dintre acestea îi vizează chiar pe angajații instituției, care încasează lunar un spor pentru condiții vătămătoare care stârnesc râsul.

Printre cei care primesc sporul amintit se numără și directorul instituției, medicul Mihaela Arim, care încasează lunar un spor de 12% la salariul de bază, ce înseamnă 1.200 de lei în fiecare lună.

De pildă, angajații DSP Bacău primesc sporul menționat anterior pentru că le este afectată memoria și vederea de luarea deciziilor, adică exact ceea ce trebuie să facă conform fișei postului și pentru care sunt remunerați.

„Solicitare neuro-psihosenzorială (atenție, memorie, văz) în cursul activităților ce implică analiza și emiterea de decizii în timp util, incluzând și gestionarea diverselor stări conflictuale și litigii”, se menționează în buletinul de analiză, scrie Ziarul de Bacău.

Audiențele, trecute la risc de îmbolnăvire

Medicii care au întocmit raportul de analiză cred că și susținerea audiențelor reprezintă un risc de îmbolnăvire și îi îndreptățește pe colegii lor să primească spor de condiții vătămătoare.

„Risc de îmbolnăvire prin contactul cu adresanți bolnavi sau aparținători ai acestora (bacterii, fungi, virusuri) sau în stare de purtători, în cursul activităților specifice (audiențe, activități de investigație și cercetare a diferitelor probleme specifice în unități sanitare sau la cererea diferiților solicitanți)”, au stabilit reprezentanții DSP Bacău.

Și reclamațiile și petițiile prezintă un pericol real pentru angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău.

„Risc toxico-alergic generat de contactul cu documente, registre, evidente contabile, facturi, acte medicale provenite, reclamatii, petiții, din diverse surse (unități sanitare, petenți) fișe de tratament, acte cu vechime variabilă, arhivate și în diverse stări de degradare care generează pulberi celulozice, minerale, cerneluri vechi”, consemnează medicii în buletinul de analiză, potrivit Ziarului de Bacău.

Scrisul la calculator, pericol pentru articulații

Din lista de potențiale riscuri nu putea lipsi scrisul la calculator, pe care reprezentanții DSP Bacău îl văd ca un pericol pentru articulații.

„Gestualitate specifică ce implica solicitarea extremităților distale (articulații) ale membrelor superioare, specifice în cursul activității de introducere a datelor pe PC, sistem informatic și redactare în timp redus a unui volum mare de date”, se mai arată în buletinul de expertiză întocmit de medicii DSP Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.