Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spre asta ne îndreptăm și noi? Acces în cluburile elvețiene doar pe bază de carnet Covid-19: măsura intră în vigoare din iunie

Shutterstock
pașaport COVID-19

Guvernul elveţian a confirmat miercuri că începând din iunie va începe să pregătească eliberarea de "carnete COVID" pentru persoanele vaccinate, care au trecut prin boală, sau au efectuat un test cu rezultat negativ, pe baza căruia vor avea acces în discotecile, cuburile şi la evenimentele publice, relatează EFE, arată Agerpres.

Primele certificate de acest tip, care vor putea facilita şi călătoriile cu avionul sau alte deplasări în străinătate, vor fi emise din 7 iunie, a explicat la o conferinţă de presă, ministrul elveţian de interne, Alain Berset.

Carnetul nu va putea fi pretins, în schimb, în centrele comerciale, transportul public, birouri, şcoli şi reuniuni religioase sau cu caracter privat, deşi ar putea fi solicitat în alte locuri cu mare afluenţă de public, precum restaurante, cinematografe, sau spitale.

Autorităţile elveţiene au precizat că certificatul nu poate fi obţinut prin efectuarea unui test negativ rapid, un test care de mai multe luni este amplu disponibil în farmacii, dar care oferă un procent mai mic de fiabilitate decât testele PCR.

Carnetul COVID, pe de altă parte, nu va fi necesar pentru minorii sub 16 ani, iar emiterea şi folosirea lor va fi valabilă până la momentul remisiei actualei crize sanitare.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Elveţia negociază o coordonare a acestui tip de document, pe care îl pregăteşte în mod similar şi Uniunea Europeană, pentru a putea contabiliza aceste certificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.