DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sprijin din partea Primăriei Bucureşti pentru Catedrală: Câţi bani vor fi alocaţi

sigla primaria bucuresti

Suplimentarea cu 15 milioane de lei a sprijinului acordat Patriarhiei Române pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, dar și realizarea unui "teatru temporar", destinat instituțiilor care nu își pot folosi sălile de spectacol, figurează pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Potrivit raportului de specialitate atașat primului proiect, în bugetul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, până în prezent, pentru Patriarhia Română era aprobată suma de două milioane de lei, sprijin pentru efectuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. De asemenea, conform aceluiași proiect de hotărâre, ar urma să fie acordat un sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Mănăstirea Antim, dar și 400.000 de lei pentru Centrul de Protecție a Plantelor București; 2,3 milioane lei pentru Muzeul Național al Literaturii Române; 2,4 milioane lei pentru Muzeul Municipiului București și 789.000 lei pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

"Solicitările ante menționate sunt fezabile prin diminuarea cu 25.777.000 lei din bugetul PMB de la poziția "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca Tei și zona adiacentă lor", unde conform scrisorii Direcției Management Proiecte și Finanțări Externe nr. 1096/1.07.2016 se propune o diminuare a sumelor aprobate prin HCGMB nr. 32/2006", prevede raportul de specialitate. Un alt punct de pe ordinea de zi vizează realizarea unui "teatru temporar", destinat instituțiilor care nu au săli de spectacol moderne sau au demarat lucrări de reabilitare, modernizare și consolidare. Pe baza analizei sălilor de teatru existente, s-a estimat un necesar de 400-450 de locuri de spectacol, se arată în raportul de specialitate. Amplasamentul acestui teatru ar urma să fie unul central, cu acces facil auto și prin mijloace de transport în comun.

Tot în ședința de joi, consilierii generali ar urma să aleagă un nou viceprimar, după ce Tudor-Tim Ionescu (ALDE) și-a anunțat demisia din această funcție în urmă cu o lună. Un alt proiect de pe ordinea de zi vizează aprobarea execuției bugetului Municipiului București pe anul 2016, până la data de 30 iunie. Consilierii urmează să se pronunțe și în ce privește transmiterea Clubului Sportiv Municipal București, în folosință gratuită, din administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement a imobilului reprezentând secțiune din Parcul Herăstrău, cu adresa administrativă Șos. Nordului nr. 7-9, sector 1. Un alt proiect de hotărâre vizează acceptarea unei donații din partea Ambasadei Republicii Slovace, constând în bustul liderului și omului politic slovac Alexander Dubcek, urmând să fie realizat un monument de for public, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.