Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI a informat președinția în ultimii cinci ani despre neregulile din sănătate. Reacția lui Băsescu

SRI

În ultimii cinci ani, Serviciul ROmân de Informații a transmis circa 100 de informări în legătură cu neregulile din sistemul public de sănătate, inclusiv despre infecțiile nosocomiale intraspitalicești, informează SRI.

„Dreptul la sănătate este un drept constituțional. Iar SRI acționează împreună cu celelalte instituții partenere pentru a proteja acest drept, alături de toate celelalte drepturi constituționale ale cetățenilor. SRI informează decidenții legali despre vulnerabilitățile sistemului public de sănătate. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecțiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară. (...) În ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești,” precizează SRI, citat de Agerpres.

Potrivit SRI, printre beneficiarii legali ai informărilor se numără președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, prim-ministrul și președintele României.

În legătură cu informațiile publicate de SRI, fostul președinte Traian Băsescu a declarat pe pagina sa de Facebook că aceste informări transmise de-a lungul timpului către președinție trebuiesc făcute publice. De asemenea, într-un comentariu la postarea sa, fostul președinte adaugă că a făcut tot ceea ce a ținut de el pentru a rezolva această problemă, oferind ca exemple un raport din anul 2008 al unei Comisii Prezidențiale dar și legea de reorganizare a sănătății, respinsă de stradă în anul 2012.

Screenshot_4

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.