Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI și Parchetul General se contrazic pe valabilitatea protocolului secret încheiat în 2016

stiripesurse.ro
PROTOCOL

Parchetul General a anunțat, vineri, că protocolul secret încheiat cu 2016 cu SRI și-a încetat efectele pe 13 martie 2017. Anterior, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații transmitea că acest protocol nu și-a făcut efectul niciun moment, timp de o lună, până la denunțare.

CITEȘTE ȘI: Avertisment dur al medicilor: Ce boli grave ascund ameţelile

"Protocolul și-a încetat efectele la 13.03.2017, prin acordul instituțiilor semnatare. La aceași dată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Serviciului Român de Informații să comunice dacă menține caracterul clasificat al documentului. La 22.03.2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a inițiat demersurile pentru declasificarea protocolului și a solicitat S.R.I. acordul în acest sens.Nu au fost comunicate informații publice cu privire la acest Protocol și nici nu a fost publicat întrucât nu a fost finalizată procedura de declasificare. Protocolul a fost transmis la data de 20.03.2018 Consiliului Superior al Magistraturii și ministrului justiției, care au fost informați și cu privire la inițierea de către procurorul general a demersurilor privind declasificarea documentului", a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un comunicat de presă citat de MEDIAFAX.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, anunțase că protocolul nu și-a făcut efectul niciun moment, timp de o lună, până la denunțare.

„Este vorba despre un protocol denunțat, care nu mai există. Au existat două, unul secret, unul nefiind secret, care e public. Un protocol secret e semnat în decembrie 2016, în urma deciziei CCR, s-a ajuns la concluzia că e nevoie de protocol, însă acest protocol nu și-a făcut efecutul pentru că în ianuarie 2017 a fost denunțat de SRI, împreună cu celelalte protocoale. Da, există (document de denunțare a acestui protocol. n.r.). (...) Acest protocol nu și-a făcut efectul niciun moment, timp de o lună, până la denunțare. (...) A fost denunțat pentru că era caduc. Din cunoștințele mele, da, există la Comisia de control a SRI toate protocoalele, inclusiv acest protocol. Nu știu să răspund la întrebarea de cine a fost inițiat și cum a fost inițiat. (...) A fost denunțat prin decizia SRI, a directorului Hellvig”, a declarat Ovidiu Marincea, la Antena3.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoști carnea de pui PROASPĂTĂ din supermarket .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.