Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stadionul din Târgu Jiu, inaugurat recent, ar putea purta numele campioanei olimpice Constantina Diță Tomescu

Foto Mediafax
Targu Jiu stadion

Inaugurat, vineri, cu prilejul meciului demonstrativ dintre fostele glorii ale fotbalului gorjean şi o parte a foştilor internaţionali, urmat de jocul oficial Pandurii - Universitatea Cluj, stadionul de 12.500 locuri din Târgu Jiu ar putea purta numele campioanei olimpice Constantina Diță, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Victor Ponta reacționează după decizia privind votul pentru Guvernul Orban: E blat între PSD și PNL

Originară din comuna gorjeană Tulburea, "Puşa", aşa cum este alintată de apropiaţi, a fost legitimată la CS Pandurii Târgu Jiu şi a făcut primii paşi în atletism pe pista vechiului stadion Municipal din oraşul lui Brâncuşi, demolat în urmă cu 4 ani, pentru a face loc unuia modern. În 2008, pe când era legitimată la CS Dinamo Bucureşti, Diţă a devenit campioană olimpică, la Beijing, în proba de maraton. La 38 de ani a fost, şi încă este, cea mai vârstnică medaliată cu aur din istoria probei de 42,5 km.

De altfel, vineri, Constantina Diţă Tomescu a tăiat panglica şi a dat lovitura de începere a meciului demonstrativ. Alături de ea s-a aflat cel mai pătimaş suporter al echipei de fotbal Pandurii, Valeriu Andronache, în vârstă de 87 de ani, şi cel mai promiţător junior al clubului, Fabian Gheorghescu, de 9 ani. ”Am fost la toate meciurile echipei Pandurii şi când s-a desfiinţat galeria. A fost o bucurie că am putut să tai panglica la 87 de ani. Sunt în putere şi voi continua să merg la toate meciurile. Sunt sănătos şi mersul pe jos contează mult“, a spus Valeriu Andronache.

Citește și: Neașteptat! Decizia luată de Rareș Bogdan .

Înainte de start, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Ilie Balaci, fost antrenor-jucător al echipei Pandurii, în 1988. Lovitura de începere a fost dată de Constantina Diţă Tomescu, personalitate care ar putea da şi numele noii arene din Târgu-Jiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.