Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştafeta Invictus a ajuns la Baza 71 Aeriană

agerpres.ro
invictus alba iulia

14 sportivi, militari şi civili, au ajuns, duminică după-amiază, la Baza 71 Aeriană de la Luna - Câmpia Turzii, după un traseu de circa 65 km, parcurşi în alergare şi pe bicicletă, de la Târgu Mureş, în cadrul Ştafetei Veteranilor Invictus 2017, pe traseul galben, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: Trafic intens pe DN1, în judeţul Braşov, pe sensul către Ploieşti / Se circulă greu şi în zona Predeal - Sinaia - Buşteni, dar şi Comarnic şi Nistoreşti

Unul dintre alergători, Cosmin Popa, un civil din Brăila care locuieşte în Bucureşti, a declarat, la sosirea la Baza 71 Aeriană, că este pentru prima dată când a alergat alături de militari, despre care a spus că sunt nişte oameni deosebiţi, ale căror valori ar trebui să se regăsească mai mult şi în societatea civilă românească.

"Am plecat azi dimineaţă la ora 8,00 din Târgu Mureş, am făcut 64 de kilometri. A fost greu, nu pot să zic că a fost uşor. Suntem obosiţi cu toţii, dar spiritul de echipă ne-a ajutat foarte mult, e foarte important. Eu sunt civil şi mi-am dorit foarte mult să particip, pentru că Invictus pentru mine înseamnă foarte mult, înseamnă spirit de echipă, respect pentru valorile pentru care şi-au jertfit viaţa veterani de-a lungul istoriei şi veterani care luptă acum în teatre de operaţii", a spus Cosmin Popa. 

În cursul zilei de luni, alţi sportivi, militari şi civili vor parcurge un traseu de circa 42 de kilometri de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii până la Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un accident rutier la ieşire din Satu-Mare

"Suntem foarte bucuroşi că Ştafeta Invictus care a venit de la Târgu Mureş a ajuns la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii fără probleme, toţi oamenii sunt în formă maximă, aşa cum le stă bine unor militari de neînvins. Urmează ca mâine dimineaţă, la ora 8,00, eu cu bicicleta şi caporalul Viorica Dobriţa, care este alergătorul desemnat, să conducem ştafeta către Cluj-Napoca, trecând prin municipiile Câmpia Turzii, Turda şi comunele de pe traseu şi să ajungem la Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca", a declarat, la rândul său, ofiţerul de presă al Bazei 71 Aeriană, maiorul George Moldovan. 

Asociaţia Voluntarilor Invictus desfăşoară, începând cu 11 octombrie, a patra ediţie a Ştafetei Veteranilor, cu scopul de a promova respectul faţă de veteranii de ieri şi de azi ai României. 

Ştafeta Veteranilor Invictus 2017 presupune alergare în ştafetă, pe 35 de tronsoane, măsurând un total de 2.396 de kilometri, de către aproximativ o sută de voluntari, biciclişti însoţitori şi coordonatori pe trei trasee - albastru, galben şi roşu. Aceste trasee se vor reuni pe data de 25 octombrie la Carei, ultima localitate românească eliberată în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. 

Ştafeta Veteranilor este organizată de Asociaţia Voluntarilor Invictus România, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu mai multe asociaţii ale veteranilor de război şi ale cadrelor militare în rezervă şi retragere.

Citeşte şi: Pilotul care a aterizat forţat cu avionul lângă Vinţu de Jos a murit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.