Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Standard&Poor's a retrogradat ratingul Volkswagen cu o treapta

volkswagen

Standard&Poor's a retrogradat ratingul Volkswagen cu o treapta, pentru a doua oara într-o luna, de la A- la BBB+,cu perspectiva negativa, agentia de evaluare financiara anticipând ca producatorul auto german va suporta efecte diverse ale scandalului manipularii emisiilor si consumului de carburant.

Agentia mentioneaza într-un comunicat impactul scandalului asupra reputatiei Volkswagen si imaginii brandului, reducerea perspectivelor de afaceri si a competitivitatii si costurile mai ridicate, relateaza MarketWatch, potrivit Mediafax.

Perspectiva negativa a ratingului reflecta posibilitatea unei noi retrogradari a acestuia cu o treapta, în urmatorii doi ani.

Scandalul a fost declansat în septembrie, când VW a recunoscut, în urma unei investigatii a autoritatilor americane de mediu, ca peste 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial au fost dotate cu un soft care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Al doilea mare producator auto la nivel mondial este investigat de autoritatile de reglementare si judiciare din mai multe tari, inclusiv în Germania si Statele Unite, riscând amenzi de ordinul miliardelor de dolari.

Scandalul s-a extins între timp, dupa ce grupul a dezvaluit ca a subestimat emisiile de dioxid de carbon, inclusiv cele ale motoarelor pe benzina, pentru circa 800.000 de vehicule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.