Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Standard & Poor's intenţionează să degradeze nota UE din cauza Greciei

Standard-Poors

Agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) intenţionează să scadă nota de solvabilitate financiară a Uniunii Europene (UE), în special din cauza sprijinului acordat Greciei, o ţară cu risc ridicat. 

S&P a scăzut perspectiva notei pe termen lung a Uniunii la "negativă" de la "stabilă" înainte, potrivit unui comunicat publicat luni şi citat de AFP. 

Această decizie sugerează că agenţia de rating americană ar putea degrada această notă, în prezent la "AA+", în următorii doi ani. 

S&P îşi justifică poziţia prin criza din Grecia şi mai ales angajamentele luate de UE pentru a evita un colaps al Atenei cu consecinţe potenţial păgubitoare pentru zona euro. 

"Faptul că Uniunea Europeană recurge repetat la fondurile ei pentru a sprijini statele membre financiar cu risc ridicat (mai recent Grecia), fără ca acestea să aducă un sprijin", este unul dintre motivele acestei decizii, justifică S&P. 

Fără să spună clar, agenţia americană sugerează că Grecia nu şi-ar putea onora datoriile faţă de UE, notează France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.