Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de ALERTĂ în SUA: scrisoare cu ricină, trimisă la Casa Albă

twitter
casa alba

Poliţia din Canada a percheziţionat luni un apartament dintr-o suburbie a oraşului Montreal, în legătură cu o femeie arestată pentru trimiterea unei scrisori cu ricină la Casa Albă şi la alte cinci adrese din Texas, a anunţat poliţi canadiană, transmite Reuters.

Citește și: Reacția Gabrielei Firea, după afirmația lui Nicușor Dan despre 'panarame': 'Sunt și voi fi mereu alături de toate femeile! Ele duc greul!'

Autorităţile americane au arestat duminică o femeie la frontiera dintre SUA şi Canada de lângă Buffalo, New York, bănuind că a trimis otrava mortală prin poştă, adresată Casei Albe. Femeia are cetăţenie canadiană şi franceză, au declarat luni două surse, informează News.ro.

Aceasta va apărea marţi, la ora 16:00. EDT (20:00 GMT), în faţa judecătorului H. Kenneth Schroeder, Jr., din Buffalo, a declarat o purtătoare de cuvânt a instanţei federale din districtul de vest din New York.

”Credem că au fost trimise în total şase scrisori, una către Casa Albă şi cinci către Texas. Nu putem confirma că a locuit în (apartament), dar este legat de ea”, a declarat poliţistul cnadian Charles Poirier în faţa clădirii în care s-a desfăşurat desfăşura percheziţia.

Poirier nu a putut spune unde anume în Texas au fost expediate plicurile, dar departamentul de poliţie din Mission, Texas, a primit o scrisoare suspectă în cursul săptămânii trecute, a spus Art Flores, un purtător de cuvânt al departamentului. Departamentul nu a deschis plicul şi l-a predat către FBI, a spus el.

Flores a mai spus că poliţia a arestat-o ​​pe femeia despre care se crede că ar fi fost reţinută în Buffalo la începutul anului 2019, dar a spus că nu deţine înregistrări legate de arestare.

FBI investighează cazul unor mai multe scrisori cu ricină trimise instituţiilor de aplicare a legii şi de detenţie din sudul Texasului, a declarat pentru Reuters o sursă din forţele de aplicare a legii din SUA.

Până în prezent, autorităţile nu au găsit nicio legătură cu grupuri politice sau teroriste, dar ancheta este în desfăşurare, a spus sursa.

Operaţiunea este condusă de echipa specială a poliţiei candiene pentru produse chimice, biologice, radiologice, nucleare şi explozive.

Sâmbătă, poliţia canadiană a confirmat că scrisoarea de la Casa Albă a fost trimisă din Canada şi a declarat că FBI a solicitat asistenţă.

Plicul a fost interceptat la un centru de poştă guvernamental înainte de a ajunge la Casa Albă.

Ricina se găseşte în mod natural în boabele de ricină, dar este nevoie de un act deliberat pentru a o transforma într-o armă biologică. Ricina poate provoca moartea în decurs de 36 până la 72 de ore de la expunerea la o cantitate mică ca un vârf de ac. Nu există niciun antidot cunoscut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.