Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de alertă la Galaţi: O cisternă cu scurgeri de gaze se află pe DN 25: Drumul a fost închis în zona sat Traian, iar traficul feroviar a fost oprit

alerta

Circulaţia pe DN 25 a fost închisă în zona satului Traian, judeţul Galaţi, după ce o cisternă plină cu GPL care prezenta scurgeri de gaze la o supapă a fost oprită şi dirijată spre o păşune din vecinătatea şoselei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit sursei citate, circulaţia pe DN 25 se face pe o variantă ocolitoare la indicaţia poliţiştilor rutieri. Şi traficul feroviar în zonă a fost închis. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru activarea unor măsuri preventive. 'Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 şi dirijată pe o păşune, la o distanţă de un kilometru de şosea şi de zona locuită, accesul fiind restricţionat în zonă din motive de siguranţă", a declarat primarului comunei Braniştea, Marin Adamache, anunţă Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi a precizat că, potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de transvazare, adică trecerea combustibilului în altă cisternă, sau de purjare, eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.