Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de asediu la granițele SUA: Joe Biden a trimis mii de soldați și elicopere Back Hawk/ Video

SUA mexic

Administraţia Biden şi guvernul statului Texas trimit întăriri la graniţa dintre SUA şi Mexic pentru a se pregăti pentru o posibilă creştere a imigraţiei ilegale atunci când restricţiile COVID-19, cunoscute sub numele de Titlul 42, se vor încheia joi, transmite Reuters.

Luni, în apropiere de San Diego, California, sute de migranţi aşteptau între două garduri de la graniţa cu SUA, în timp ce Serviciul Vamal şi de Protecţie a Frontierelor din SUA părea să se chinuie să-i proceseze, a declarat un martor al Reuters.

La un moment dat, zeci de persoane au ajuns prin gard cerând mâncare, în timp ce voluntarii aduceau sandvişuri cu unt de arahide, portocale şi apă. "Nu ştim cine îi încurajează. Aceasta este întrebarea de un milion de dolari. Credem că ar putea fi traficanţii", a declarat Enrique Lucero, directorul pentru afaceri cu migranţi al oraşului Tijuana din Mexic.

Adriana Jasso, o avocată pentru drepturile omului din partea American Friends Service Committee, a declarat că persoanele care se aşteptau să fie procesate pentru cererile de azil au fost în schimb blocate la graniţă timp de zile întregi, expuse la frigul de peste zi. "Avem situaţii de mame cu bebeluşi", a spus Jasso. "Există incertitudine. Există anxietate".

Garda Națională și mii de soldați sunt la granițe

Tactici texane Abbott - un republican care a criticat abordarea preşedintelui democrat în ceea ce priveşte securitatea frontierei - a declarat că membrii noii unităţi a Gărzii Naţionale, Texas Tactical Border Force, au fost încărcaţi pe elicoptere Black Hawk pentru a fi desfăşuraţi şi vor avea acces la avioane, bărci, echipamente de vedere pe timp de noapte şi echipament antidistrugere.

În ultimele zile, Garda Naţională a reprimat trecerile de migranţi la Brownsville, a declarat Abbott într-o conferinţă de presă, acelaşi oraş în care un şofer a intrat duminică într-un grup de migranţi.

Separat, Biden trimite 1.500 de soldaţi suplimentari pentru a ajuta la securizarea frontierei. În plus, între 250 şi 300 de agenţi din cadrul departamentului de investigaţii al Serviciului de Imigrări şi Vamă al SUA (ICE) vor fi detaşaţi pentru a ajuta la operaţiunile de la frontieră, au declarat doi oficiali americani care au solicitat anonimatul pentru a discuta despre operaţiunile interne.

Un alt oficial care nu a fost autorizat să vorbească public a declarat că desfăşurarea "are un impact negativ asupra capacităţii noastre de a perturba activitatea infracţională transnaţională", deoarece mulţi dintre agenţi lucrează la cazuri complexe care se referă la droguri ilicite, trafic şi alte probleme.

Aproximativ 180 de poliţişti aerieni americani vor fi retraşi de la slujbele lor de securizare a călătoriilor aeriene pentru a ajuta la frontieră, a declarat Sonya LaBosco, director executiv al Consiliului Naţional al Poliţiştilor Aerieni, care se opune desfăşurării. Atât anchetatorii ICE, cât şi poliţiştii aerieni au fost folosiţi în ultimii ani pentru eforturile de gestionare a frontierei, ceea ce a dus la o anumită rezistenţă. DHS şi ICE nu au răspuns la solicitările de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.