Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de urgenţă din cauza secetei, într-o zonă a Deltei Mekong din Vietnam

Royal Haskoning
Delta Mekong

Într-o zonă a Deltei Mekong din Vietnam a fost declarată stare de urgenţă, după un val de căldură prelungit ce a cauzat secetă, relatează BBC preluat de Rador Radio România.

Apa pentru uz casnic este adusă în regiune cu autocisternele.

Creşterea nivelului mării a cauzat inflitrarea apei marine în terenurile agricole, iar solul a devenit neutilizabil pentru culturi pe o zonă tot mai extinsă.

Delta Mekong cunoscută și sub numele de Regiunea de Vest sau South Regiunea de vest, este regiunea din sud-vestul Vietnamului în care râul Mekong se apropie și se varsă în mare printr-o rețea de distribuitori. Regiunea deltei Mekong cuprinde o mare parte din sud-vestul Vietnamului de peste 40.500 km 2 (15.600 sq mi). Mărimea zonei acoperite de apă depinde de anotimp. Geografia sa de coastă umedă îl face o sursă importantă de agricultură și acvacultură pentru țară.

Delta a fost ocupată încă din secolul al IV-lea î.Hr. Ca produs al așezărilor khmer , vietnameze , chineze și franceze din regiune, delta și căile sale navigabile au numeroase denumiri, inclusiv termenul khmer Bassac pentru a se referi la bazinul inferior și cea mai mare ramură care curge prin el.

După Conferința de la Geneva din 1954 , Vietnamul a fost împărțit în două, Vietnamul de Sud moștenind jumătatea de sud a Vietnamului devenind statul Vietnam și în cele din urmă Republica Vietnam, cunoscută și sub numele de Vietnam de Sud, cu propriile diviziuni administrative.

După 1975, Delta Mekong este parte a Republicii Socialiste Vietnam. Astăzi, regiunea cuprinde 12 provincii: Long An , Đồng Tháp , Tiền Giang , An Giang , Bến Tre , Vĩnh Long , Trà Vinh , Hậu Giang , Kiên Giang , Sóc Trăng , Bạc Liêu- , și împreună cu provincia Bạc Liêu- , și nivelul municipiului Cần Thơ.

Delta Mekong a fost supranumită „comori biologice”. Peste 1.000 de specii de animale au fost înregistrate între 1997 și 2007, iar noi specii de plante, pești, șopârle și mamifere au fost descoperite în zone neexplorate anterior, inclusiv șobolanul de stâncă laotian , despre care se crede că a dispărut.

Geografia de coastă joasă a regiunii o face vulnerabilă la creșterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice , alături de probleme conexe, cum ar fi eroziunea de coastă și pătrunderea apei sărate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.