Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de alertă din Germania a fost ridicată; în faţa sinagogii din Halle ar fi fost amplasate dispozitive explozive (surse)

Daily Express
Luebeck germania politie

Mai multe dispozitive explozive au fost amplasate în faţa sinagogii din oraşul Halle din estul Germaniei care a fost scena unui atac miercuri, au indicat surse de securitate citate de dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit acestora, unul dintre atacatori a încercat să intre în clădire şi au fost trase mai multe focuri de armă. 

Doi oameni au murit şi cel puţin alţi doi au fost răniţi în atacul de la sinagogă şi într-un alt incident care ar fi avut loc la un fast-food din acelaşi oraş. Un martor a relatat că un suspect a lansat o grenadă înspre un cimitir evreiesc din apropiere. 

Una dintre victime, o femeie, a fost împuşcată mortal în faţa sinagogii şi un suspect a fost arestat, dar desfăşurarea exactă a evenimentelor este încă neclară. 

Doi suspecţi ar fi fugit pe autostrada spre Munchen cu o maşină furată, potrivit primarului din Landsberg, adiacent oraşului Halle, şi unde au fost auzite de asemenea focuri de armă, a relatat Focus Online. 

Miercuri seara, poliţia din Halle a anunţat ridicarea stării de alertă impuse după atac, autorizând populaţia să circule din nou pe străzi.

Citește și: Șoc în tenis - Un vicecampion olimpic, fiul unei campioane mondiale, s-a sinucis la 28 de ani. Trupul atletului, găsit în cada casei sale din Moscova

Incidentele armate s-au produs loc în ziua de Yom Kippur, cea mai sfântă din anul iudaic, pe fondul unei dezbateri publice intense despre siguranţa evreilor din Germania. 

Guvernul cancelarului Angela Merkel a condamnat atacul şi a îndemnat la noi măsuri împotriva violenţelor antisemite. "Atacul de Yom Kippur loveşte chiar în inima noastră. Trebuie să acţionăm cu toţii împotriva antisemitismului din ţara noastră", a transmis pe Twitter ministrul german de externe Heiko Maas. 

Parlamentul European a ţinut un minut de reculegere pentru victimele atacului de la Halle la începutul minisesiunii sale plenare de miercuri de la Bruxelles, iar secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat la rândul său acest atac, denunţând într-o declaraţie "încă o demonstraţie tragică de antisemitism". 

"Lăcaşurile de cult din întreaga lume trebuie să fie refugii sigure pentru reflecţie şi pace şi nu scene ale vărsării de sânge şi terorii", se arată în declaraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.