Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de alertă maximă la Bruxelles se menține până săptămâna viitoare

Bruxelles

Guvernul belgian a decis să mențină până luni, 30 noiembrie, nivelulul maxim (4) de alertă teroristă (pe o scara de la 1 la 4) de „ameninţare serioasă şi iminentă” pentru Regiunea Bruxelles, iar pentru restul teritoriului Belgiei a nivelului 3 de alertă de „ameninţare posibilă şi credibilă”.

MAE anunță, printr-un comunicat de presă, că universităţile şi şcolile de toate gradele îşi vor relua activitatea miercuri, 25 noiembrie 2015, dată la care şi metroul va fi repus „progresiv” în funcţiune.

În seara zilei de luni, 23 noiembrie 2015, primul ministru belgian a reiterat recomandarea ca locuitorii capitalei belgiene – Bruxelles - să evite "locurile cu o concentraţie mare de oameni", cum ar fi "concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun" şi centrele comerciale aglomerate.

Nu doar autoritățile europene sunt în alertă în legătură cu posibile atacuri terorist, ci și cele din SUA. Departamentul de stat al SUA a transmis o atenționare de călătorie pentru toată lumea, iar cetățenii americani sunt sfătuiți să fie atenți dacă pleacă în călătorie de afaceri sau în vacanță, potrivit Washington Post.

Alerta de călătorie este valabilă până pe 24 februarie, anul viitor.

”Cetățenii americani să fie vigilenți când se află în locuri publice sau în mijloacele de transport în comun. Evitați mulțimile și locurile aglomerate”, este anunțul transmis de autoritățile din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.