Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de alertă nu trebuie prelungită la nivel naţional, ci doar în judeţele cu probleme, susține primarul municipiului Sfântu Gheorghe:

Inquam Photos/ Octav Ganea
oameni plimbare biciclete

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este de părere că starea de alertă nu ar trebui prelungită la nivel naţional, ci doar în judeţele în care există un număr semnificativ de persoane diagnosticate cu COVID-19.

"Este dreptul Guvernului să prelungească starea de alertă, evident, au informaţii pe care noi nu le avem, însă nu cred că trebuie prelungită starea de alertă la nivel naţional, ci trebuie văzut foarte clar, diferenţiat, care sunt acele judeţe unde cazurile active sunt mari. Putem face o analiză pe cifre absolute sau pe procente. De exemplu, dacă ne uităm la judeţul Covasna, au fost 224 de cazuri, din care astăzi sunt active nouă, deci doar 4% mai sunt active. Procentul e foarte mic, iar dacă ne uităm la număr absolut, vorbim de nouă cazuri şi nu cred că, de exemplu, în cazul judeţului Covasna starea de alertă trebuie prelungită. La nivel naţional vorbim de 20.945 de cazuri, din care sunt active 4.482, deci 21,4 % sunt active. Asta înseamnă că sunt judeţe unde 30% sau 40% din cazuri încă sunt active şi sunt alte judeţe, cum e şi cazul nostru, unde 4% mai sunt active. Sau sunt judeţe în care nu e niciun caz, nicio persoană care să fie activă şi atunci nu înţeleg de ce în judeţul respectiv trebuie să se prelungească starea de alertă", a declarat joi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.