Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de alertă stârneşte revoltă: Turiştii au voie să doarmă doar în cort, pentru că hotelurile nu au voie să-i cazeze

turistderomania.ro
statiune olimp litoral

Starea de alertă ne permite drumeţiile la munte, dar hotelierii nu au voie să ne ofere cazare. Pasionaţii de drumeţii montane nu înţeleg raţiunea noilor norme ale INSP, iar hotelierii consideră discriminatorie norma de divizare a turiştilor care călătoresc în scop de afaceri şi scop recreativ, transmite Mediafax.

Chiar dacă în starea de alertă putem călători pentru activităţi recreativ-sportive la munte, în Deltă sau la mare, unica şansă e să ne facem igiena este în cort. Hotelierii au voie să ne cazeze doar dacă avem deplasări în interes profesional.

Această situaţie i-a dat peste cap planul lui Ionuţ Condrea, un pasionat de drumeţii din Piteşti.

„Ne-am organizat ca să respectăm toate prevederile legale câte trei pe maşină şi am mers pe Valea lui Stan. Eu nu am înţeles care-s raţiunile sau cum au gândit ei sau care a fost logica, că nici n-au explicat. Pot să mă duc deci la munte în aer liber să fac drumeţie, îmi spui după aia 'dar hai acasă', când aş putea să rămân acolo”, declară Ionuţ Codrea, de la Asociaţia Zimbrul Carpatin Piteşti.

Weekend-ul viitor Ionuţ planifică să meargă din nou în drumeţie pe munte. Încercările de a găsi o cazare au eşuat.

Nici hotelierii nu sunt mulţumiţi de paradoxul normei, catalogând-o discriminatorie.

„Această cerinţă a INSP-ului nu este una normală să faci delimitare între turiştii care merg în scop de afaceri şi care merg în scop de recreere, atâta timp cât în cele 11 motivaţii figurează şi aceasta de recreere”, spune Călin Ile, preşedinte Federaţia Industriei Hoteliere din România.

Industria hotelieră cere Institutului Naţional de Sănătate Publică să revadă normele de funcţionare a unităţilor de cazare pe timpul stării de alertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.