Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de urgenţă decretată la Beirut pentru două săptămâni, până la 18 august, în urma exploziei devastatoare din port, a fost prelungită cu o lună

Agerpres
Beirut explozie

Starea de urgenţă decretată la Beirut pentru două săptămâni, până la 18 august, în urma exploziei devastatoare din port, a fost prelungită cu o lună, până la 18 septembrie, conform unei circulare semnate luni de secretarul general al Consiliului de miniştri, Mahmoud Makkiyé, citat de AFP, potrivit AGERPRES.

Starea de urgenţă a fost instituită a doua zi după explozie de guvernul de acum demisionar al premierului Hassane Diab. Parlamentul a validat deja decizia privind prelungirea stării de urgenţă, care conferă autorităţilor 'putere militară supremă' asupra tuturor forţelor de securitate din ţară şi responsabilitatea menţinerii ordinii în această perioadă.

Citește și: Dumitru Coarnă: ‘A fost stabilit ca, începând cu data de astăzi, să fie revocate toate’ .

Circulara semnată de Makkiye precizează că decizia a fost luată 'având în vedere situaţia actuală din teren' după 'demisia guvernului care nu a putut aborda problema în Consiliul de miniştri' şi pe 'baza acordului excepţional al preşedintelui Republicii şi premierului'.

Deflagraţia din portul din Beirut s-a soldat cu 180 de morţi, peste 6.500 de răniţi, iar 300.000 de persoane au rămas fără adăpost, conform unui bilanţ încă provizoriu. Potrivit directorului regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Ted Chaiban, aceasta a afectat, de asemenea, mii de copii şi a avariat în jur de 120 de şcoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.