Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de urgenţă în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile

Parlamentul a adoptat joi hotăƒrârea privind prelungirea stăƒrii de urgenţムîn Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 6 decembrie. Documentul a fost aprobat la propunerea Guvernului Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Solicitarea a fost motivatムde ameninţăƒrile existente şi, respectiv, de necesitatea asigurăƒrii securităƒţii aprovizionăƒrii cu resurse energetice, gestionăƒrii fluxului de refugiaţi şi a contracarăƒrii altor riscuri de securitate.

''În situaţia actualムeste nevoie şi în continuare de pârghii şi instrumente care sムpermitムluarea deciziilor rapide şi eficiente'', a declarat prim-ministrul Natalia Gavriliţa în plenul Parlamentului.

Pe durata stăƒrii de urgenţăƒ, Comisia pentru Situaţii Excepţionale va emite dispoziţii cu caracter obligatoriu şi executoriu pentru conducăƒtorii autorităƒţilor administraţiei publice centrale şi locale, ai agenţilor economici, ai instituţiilor publice, precum şi pentru cetăƒţeni şi alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 24 februarie curent, la propunerea Guvernului, Parlamentul a declarat starea de urgenţムpe întreg teritoriul ţăƒrii, ţinând cont de pericolul iminent la adresa securităƒţii naţionale provocat de răƒzboiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.