Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Start-Up Nation: industriile creative sunt punctate la fel ca producţia şi serviciile

facebook.com
Radu Oprea

După mai multe runde de consultări publice, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat vine anul acesta cu o versiune imbunătăţită a programului Start Up Nation, publicând Ghidul solicitantului și Procedura de implementare a programului Start-Up Nation, ediția 2018. Documentele se găsesc pe site-ul Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru IMM  din cadrul MMACA - www.aippimm.ro.

În raport cu anul trecut, avansul acordat de stat creşte la 30%, iar punctajul pentru industriile creative (în care se include şi IT-ul) creşte şi el cu 10 puncte, respectiv la plafonul maxim de 30 de puncte, la un loc cu serviciile şi producţia. În plus, procedura de achiziţie a fost simplificată, nemaifiind nevoie de mai multe oferte, iar planul de afaceri a fost la rândul lui simplificat, prin eliminarea proiecţiilor financiare.

La fel ca-n 2017, programul favorizează IMM-urile din zonele mai puţin favorizate, cu densitate mică de IMM-uri, depunctând cu 15 puncte start-up-urile din zonele dense sub raport antreprenorial, precum Bucureşti, Ilfov şi Cluj. De asemenea, se acordă puncte suplimentare pentru angajarea şomerilor şi a absolvenţilor.

”Ediția din acest an a Start-Up Nation dă șanse egale proiectelor cu activitate de producție și servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile și pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017”, a declarat Radu-Ștefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.